Ny renteøkning: Så mye har boliglånet ditt økt på ett år

Gå til hovedinnhold

Ny renteøkning: Så mye har boliglånet ditt økt på ett år

Norges Bank hevet renten for fjerde gang på et år. Dermed har renten økt med 1 prosentpoeng på ett år. Det betyr 15.600 kroner i økning for deg med 2 millioner kroner i lån. Se hvordan det slår ut for ditt lån i denne saken!

ØKER RENTEN: Sentralbanksjef Øystein Olsen øker styringsrenten fra Norges Bank. Vi i Huseierne regner dessverre med at bankene følger etter - selv om de ikke må. Se under hva det betyr for din privatøkonomi.

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Norges Bank hevet i torsdag 19. september renten med 0,25 prosentpoeng. Dette nesten på dagen ett år siden første rentehevningen kom i september i fjor. De gode nyhetene er at sentralbanksjefen ikke tror at renten øker videre på en stund: - Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli værende på dette nivået den nærmeste tiden, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Så mye øker lånet ditt

En rentehevning på 0,25 prosentpoeng betyr at boliglånsutgiftene øker med 325 kroner i måneden for deg som har 2 millioner kroner i lån. Det i seg selv er ikke så mye. Men denne økningen kommer altså på toppen av de tre andre økningene. Økningen på et prosentpoeng betyr en økning på totalt 1300 kroner i måneden for deg med to millioner kroner i lån. 

Se hvor mye ditt lån stiger i tabellen under!

Eller 15.600 kroner i økte årlige renteutgifter. Alle tallene etter at rentefradraget er trukket fra.

De med tre millioner kroner i lån vil oppleve en økning på 23.400 kroner i året. 

 


Renten kan øke tidligst 31. oktober

Vi i Huseierne regner med at bankene nå øker sine boliglånsrentern sin tilsvarende. Det kan de tidligst gjøre etter seks uker for eksisterende kunder.
 
Det betyr at rentenregningen til forbrukerne kommer tidligst 31.oktober.
 

Disse bankene har de beste rentene nå!

Under finner du Huseiernes rentebaromenter for september. Det viser hvilke banker som har de beste rentenvilkårene nå i september før renten settes opp av banken din.
 
Du som forbruker bør sørge for at du har lavest mulig rente før rentene stiger. I og med at det har vært hyppige renteøkninger det siste året, har det vært litt vanskelig å følge med. Vår tabell gir full oversikt!
 
Huseiernes rentebarometer for september viser at den beste renten man får på vanlige lån på to millioner nå er på 2,69 prosent effektiv rente. Etter renteøkningen forventer vi at de beste rentene ender opp rundt 2,95 prosent effektiv rente.
 
Boligeiere bør derfor sjekke både hvilken rente de har i dag, og om banken deres øker renten. Særlig de som får rente godt inn på 3-tallet bør se seg om etter en annen bank!
 
 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer