Beste rente på boliglån i september - en uke før rentehevingen

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i september - en uke før rentehevingen

RENTEBAROMETER: Nå er det siste sjanse til å skaffe seg lave renter før Norges Bank hever rentene. Faktisk har to banker allerede satt opp rentene sine!

Bytt bank nå - før rentehevingen kommer!
START LAVT! Ved å bytte bank nå vil du kunne sørge for at du starter med lave renter før boliglånsrentene nå settes opp i år og neste år. (Foto: Elina Fairytale/Pexel)

Av: Carsten Henrik Pihl

Torsdag 23. september er det rentemøte, og alle forventer at Norges Bank da hever styringsrenten med 0,25 prosentpoeng fra dagens lave styringsrente på 0 prosent.

Dette er egentlig et godt tegn, for det viser at norsk økonomi er i ferd med å ta seg opp etter koronapandemien. Men for de med boliglån vil dette føre til høyere boutgifter.

Sjekk listen! Se hvilke banker som har de beste renten nå i listen nederst på siden!

Ikke alle banker vil heve rentene!

Det er viktig at du som bankkunde følger med når rentehevingene begynner. Vi forventer at de største bankene allerede neste torsdag ettermiddag eller fredag formiddag kommer til å signalisere at de også hever sine boliglånsrenter. Da vil mange banker følge etter.

Men ikke alle banker vil følge etter. Noen fordi de har gode marginer i dag, og ønsker å utnytte disse marginene til å kapre kunder i en overgangsperiode. Andre banker har rett og slett gitt en rentegaranti!

Sbanken har lovet at de ikke vil heve rentene i 2021. Dette er lett for Sbanken å love, for de har vanligvis ligget "en renteheving etter" når rentene går opp. I tillegg kommer usikkerheten knyttet til oppkjøpet fra DNB som avgjøres senest 7. oktober.

Bulder Bank - som seiler opp til å være utfordreren som ønsker å ta Sbankens plass i det norske bankmarkedet har også gitt tilsvarende rentegaranti.

Uoversiktlig, sier du? Ja! Huseierne kommer til å følge rentehevingen og hvilke banker som setter opp rentene utover høsten.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om det siste rentebarometeret fra Huseierne. 

 

To banker har "tjuvstartet" med rentehevinger!

Litt overraskende har to banker som har ligget på topplisten i lang tid nettopp satt opp renten nå i september. Dette er Flekkefjord Sparebank og Skagerak Sparebank i Telemark.

Skagerak Sparebank har økt renten med hele 0,3 prosentpoeng! Med andre ord mer enn det som er ventet at Norges Bank øker renten med. Flekkefjord sparebank har økt renten med 0,15 prosentpoeng.

Om denne renteøkningen er en tidlig renteøkning for å komme Norges Bank i forkjøpet, eller om det er andre årsaker vites ikke. Merkelig er det uansett!

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

Usikker på hvilke banker som gir lån der du bor? Se vår store bankoversikt!

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

Fakta:

Slik vil renteøkningen skje høsten 2021

Det er varslet at Norges Bank setter opp styringsrenten i september 2021. Det vil få virkning på boliglånsrenten på denne måten: 

  • Torsdag 23. september er det rentemøte i Norges Bank. Da settes antakelig styringsrenten opp med 0,25 prosentpoeng.
  • Allerede samme dag, eller dagen etter - fredag 24. september vil første bank varsle at de setter opp renten med like mye som Norges Bank har satt opp renten. Vanligvis er det en av de store som er først - DNB eller Nordea. Deretter pleier de andre bankene å følge etter som perler på en snor.
  • For deg som har boliglån settes ikke renten opp før seks uker etter varselet er gitt. Det vil si at renten øker fra 4. eller 5. november.

 

 

 

 

 


Medlemsfordel

Par sitter foran en laptop

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor er stoppekrana?

Les mer

Energieffektivisering vil koste

Les mer