Beste boliglånsrente i oktober: Første bank har nådd rente på 6,5 %!

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i oktober: Første bank har nådd rente på 6,5 %!

HUSEIERNES RENTEBAROMETER: Renteøkningen i september har ført til at første bank i vårt rentebaromenter har nådd en rente på 6,5 prosent. Men de beste bankene har mye lavere rente. Se hvilke banker som er på topp i oktober!

WINTER IS COMING: Nå kryper rentene oppover. Dårligste storbank når 6,5 % på rentebaromenteret i oktober, de fleste storbankene er over 6 %. (Foto: Parker Johnson/Unsplash)

Norges Bank satte som antatt opp renten i slutten av september.  Bankene har fulgt etter og de fleste har satt opp sine renter, noe rentebarometeret for oktober viser.

Sparebanken Vest har nå en effektiv rente på 6,5 prosent!

Dette er den dårligste storbanken, og den høyeste renten vi har hatt på barometeret. Nå er det riktignok andre mindre banker med enda dårligere rente: Moralen hvis du har en slik bank er: Bytt bank!

Nordea ligger nest nederst på rentebarometeret, og dette er dårlig nytt både for Nordea-kundene og for Danske Bank-kundene som i løpet av neste år sannsyligvis skal tas over av Nordea.

Mange banker har droppet renteheving

Den gode nyheten er at det er mange banker som ikke har hevet rentene ennå!

På topplisten er det seks banker som ikke har hevet renten.

Noen av disse kan komme i de neste dagene, disse mindre bankene pleier ofte ikke å heve renten før det har gått en måneds tid etter Norges Bank hever renten.

Men det kan være at de "står over" en renteheving også. Beste rente på topplisten er Himla (Fana Sparebank), med 5,07 prosent. Altså over 1,4 prosentpoeng lavere enn Sparebanken Vest. 

Men Himla er for deg som ikke skal ha så mange banktjenester. Her får du boliglån, lønnskonto og bankkort. Det er det! Men det kan det være verdt, når du sparer såpass!

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i oktober 2023.   

 

Merk også at DNB ikke har hevet renten for vårt eksempellån på to millioner denne gangen.

Storbanken varslet at de hevet rentene inntil 0,25 prosent - men altså ikke for dette boliglånet innenfor 75 prosent av boligens verdi.

Men mens andre banker har slått på stortrommen og sagt tydelig fra at de ikke hever renten, har ikke DNB sagt noe. Er de redd for at kundene skal forvente dette senere? 

Ny renteheving i desember?

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache har varslet at det blir enda en renteøkning i desember! Men etter det har vi sett at prisstigningen ikke har vært så høy som antatt. Det kan være at vi slipper unna med flere rentehevinger i år!

Men uansett vil rentekostnadene neste år være høyere enn i år. Det viser prognosene i Huseiernes bokostnadsindeks - se under.

Det skyldes at mens vi i år har hatt en rekke rentehevinger og startet året med med de beste rentene på tre-tallet, vil vi i 2024 ha høye renter hele året. 

Les mer: Bokostnadene øker over hele landet!

Som bokostnadsindeksen viser: Du får høye bokostnader i 2024. Derfor er rådet: Få ned renteutgiftene dine, bytt bank!

 

Fakta:

Slik pruter du på boliglånsrenten renten din!

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

Les mer: Slik bytter du bank på 1-2-3!

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

 

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer