Beste rente på boliglån i desember: Renten skal opp våren 2022

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i desember: Renten skal opp våren 2022

Renten skal opp våren 2022. I allefall tror Norges Bank det. Huseiernes rentebarometer for desember 2020 viser at det fortsatt er sprik mellom bankene, og at du derfor bør forhandle rente eller bytte bank for å forberede deg på oppgangen.

TIDLIGERE OPP: Sentralbanksjef Øystein Olsen og Norges Bank tror nå på en raskere renteoppgang enn før.

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Norges Bank hadde rentemøte 17. desember. Styringsrenten fra Norges Bank holdes fortsatt på rekordlave 0 prosent. Men sentralbanken tror at det nå bare er et år igjen med så lave renter.

"Fra første halvår 2022 øker renten gradvis etter hvert som aktiviteten nærmer seg et mer normalt nivå.", skriver de i pressemeldingen i forbindelse med rentemøtet.

Det er utsiktene til en bedring i norsk økonomi som gjør at Norges Bank nå tror på en tidligere renteøkning.

Du må forberede deg - bytt bank!

Selv om det er et år frem, er det viktig at du forbereder deg til renteoppgangen. Det er to ting du bør gjøre:

  • Sjekke renten du har i dag for å se at du får lavest mulig rente i banken du er.
  • Sjekke om du får lavere rente i en annen bank - og da eventuelt bytte bank.

Ny på topp av rentebarometeret

Huseiernes rentebarometer for desember har en ny bank på topp. Etne Sparebank har satt ned renten på sitt "Him te Etne"-lån, og er nå på toppen av rentebarometeret. 

Dette er et spesielt lån for deg som vil flytte tilbake til Etne kommune. Men flere har mulighet til å få lån fra de bankene som ligger på de neste plassene på barometeret. 

Fra storbankene og de store regionalbankene er det et godt hopp ned til de bankene vi presenterer på vår liste.

Hvem gir lån hvor? I oversikten under finner du en del banker som er "lokale". Huseiernes oversikt forteller hvilke banker som gir lån der du bor! Les mer her!

Sjekk medlemsfordeler på lån

Husk også å sjekke medlemsfordeler. Medlemmer i Akademikerne og Juristforbundet har de beste avtalene og kan få lån til 1,41 prosent. Unio, YS og LO følger deretter med beste tilbud på 1,50-tallet.

 

Fakta:

Medlemsfordel: Lån i Storebrand

Husk Huseiernes medlemsfordel: Huseiernes medlemslån i Storebrand bank har en effektiv rente på standardlånet på to millioner innenfor 75 prosent av boligens verdi på 1,82 prosent effektiv rente!

Beste rente for lån over 4 millioner kroner til 70 prosent av boligens verdi: 1,62 prosent effektiv (1,56 prosent nominell)

Les mer her!

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler