Beste boliglånsrente i juni: Pass opp for lokketilbud!

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i juni: Pass opp for lokketilbud!

RENTEBAROMETER: Den beste banken på rentebarometeret har blitt dårligere og setter opp renten mens andre setter den ned. Dessverre slik vi spådde. Her er de beste rentene på boliglån i juni 2021.

VELG BANK SOM ER GOD OVER TID: Den beste banken på Huseiernes rentebarometer setter nå opp renten uten at den er satt opp av Norges Bank, eller at innlånsrentene har gått opp. Det lukter lokketilbud! (Foto: George Milton/Pexels)

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

I oktober i fjor kom Nybygger.no inn på Huseiernes rentebarometer med en ny superrente. Nettbanken fra Sparebanken Øst i Drammen gikk rett til topps på Huseiernes rentebarometer.

Nå i juni et drøyt halvår etter, setter banken opp rentene fra rekordlave 1,20 prosent til 1,34 prosent effektiv rente. Det er forsåvidt fortsatt et godt tilbud på toppen av listen (foruten super-lokaltilbudet hvis du flytter "Him til Etne").

Men: det er ingen grunn til å sette opp rentene nå. Tvert i mot, det er flere banker som nå har satt ned rentene.

Nybygger.no begrunner renteoppgangen med en "markedsmessig tilpassing" ifølge DinSide

Men den reelle begrunnelsen er vanskelig å få tak på. Det lukter lokketilbud av denne renten for å tiltrekke seg kunder. Det synes vi ikke er en god praksis!

Vi advarte om dette

Dessverre er det ikke første gang at nisjebankene fra Sparebanken Øst - Nybygger.no og Boligkreditt.no - opererer på denne måten.

"Nybygger.no er ikke kjent som en bank som holder de gode tilbudene jevnt over tid. Med tiden vil renten antakelig gå opp, og du må være forberedt på å bytte bank igjen.", skrev vi i rentekommentaren i oktober. Dessverre fikk vi rett før vi trodde.

Vi gjentar derfor de to viktigste rådene når du som aktiv forbruker skal velge bank:

  • Velg banker som er gode over tid, og som gir jevnt gode tilbud til sine kunder. Styr unna lokketilbud.
  • Følg nøye med på hvilke vilkår din bank har, og bytt hvis du ikke er fornøyd!

Les også: Ny undersøkelse: Bankkonkurransen svekkes betydelig om DNB får overta Sbanken

carsten_f_2000x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om det siste rentebarometeret fra Huseierne. 

Sparebank 1-kunder i Buskerud, Vestfold og Telemark må sjekke renten!

Siden mai har det kommet en ny bank på banen på Østlandet. Sparebank 1 Telemark og Sparebank 1 BV (Buskerud Vestfold) har slått seg sammen til Sparebank 1 Sørøst-Norge. Dessverre er ikke rentetilbudet særlig bra.

Ingen av de to bankene som slår seg sammen har vært noen vinnere på rentebarometeret, så her er det lurt å være en aktiv bankkunde!

Renten til den nye banken er 2,14 prosent effektiv rente i Finansportalen for vårt eksempellån på to millioner kroner. Dette er midt på treet blant de store landsdekkende og regionale bankene (se nederste tabell), men de fleste bankkundene i dette nedslagsfeltet bør kunne få bedre tilbud!

Forøvrig: Blant medlemskapsbankene er det fortsatt medlemmene av Akademikerne og Juristforbundet som har de beste rentene, med 1,35 prosent effektiv rente.

Fakta:

Nominell og effektiv rente

I Huseiernes rentebarometer finner du oversikt over både nominell rente og effektiv rente.

Nominell rente er selve renten på lånet

Effektiv rente er nominell rente og alle kostander du har ved betaling, slik som gebyrer for etablering, fakturagebyr når regningene betales mm. Effektiv rente vil variere med ulike nedbetalingstider, beløp og antall terminer. 

Effektiv rente er altså den faktiske kostnaden på lånet, og den renten du må bruke når du sammenligner ulike lånetilbud.

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

Usikker på hvilke banker som gir lån der du bor? Se vår store bankoversikt!

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

 

 


Medlemsfordel

Par sitter foran en laptop

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer