Beste boliglånsrente i januar 2021

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i januar 2021

Bruk starten på året til å rydde i privatøkonomien. Spar tusenlapper på å bytte bank.

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Året 2021 starter med samme lave rente som vi sluttet 2020 med. Flott for boligeiere som betaler på boliglånet, men egentlig litt trist - for det betyr at norsk økonomi ikke er friskmeldt i koronapandemien.

"Alle" er enige om at renten skal opp igjen. Noen analytikere mener det vil skje på slutten av året i år, mens Norges Bank og andre igjen mener at renteoppgangen ikke kommer før i 2022.

Uansett: Det betyr at du bør utnytte det lave rentenivået til å betale ned mer på boliglånet for å få ned renteutgiftene! I tillegg må du selvfølgelig sørge for at du har den lavest mulige renten.

 

Det er lønnsomt å bytte bank

Mellom billigste landsdekkende bank og den dyreste storbanken skiller det nå over et prosentpoeng i rente. Fra 1,20 prosent til 2,25 prosent.

Denne differansen utgjør over 1300 kroner i måneden, eller 15.600 kroner i året i renteutgifter på et lån til 2 millioner kroner. Begge deler etter skatt.

Det betyr at det åpenbart er lønnsomt å skrifte bank!

I rentebarometeret har det skjedd en liten endring siden desember. KLP-banken har satt ned rentene sine noe, og kommet inn på topp-10 listen.

Av medlemstilbudene ligger Juristforbundet og Akademikerne best an på 1,41 prosent.

 

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

 

Vi sammenligner effektiv rente

I Huseiernes rentebarometer finner du oversikt over både nominell rente og effektiv rente, men vi sorterer etter effektiv rente.

Pass på at bankreklamene ofte har nominelle rente i annonsene men dette forteller ikke hele historien.

Effektiv rente er inkludert alle kostnadene du betaler på lånet, som gebyrer for etablering, fakturagebyr når du betaler regningen mm.

Nominell rente er selve renten på lånet, uten de andre kostnadene ved å ha lånet.

Men gebyrer må betales, og det er en kostnad ved å ha lånet. Derfor bruker vi effektiv rente til å sammenligne bankvilkårene.

Fakta:

Medlemsfordel: Lån i Storebrand

Husk Huseiernes medlemsfordel: Huseiernes medlemslån i Storebrand bank har en effektiv rente på standardlånet på to millioner innenfor 75 prosent av boligens verdi på 1,82 prosent effektiv rente!

Beste rente for lån over 4 millioner kroner til 70 prosent av boligens verdi: 1,62 prosent effektiv (1,56 prosent nominell)

Les mer her!

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Det vil ofte gå an å få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på. Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

 

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer