Beste boliglån i februar 2019

Gå til hovedinnhold

Beste boliglån i februar 2019

Huseierne har undersøkt boliglånsrentene nå i februar 2019. Det er penger å spare på å bytte bank. Og det kan være lurt, for i mars stiger rentene igjen, mener Norges Bank.

Beste boliglån i februar 2019 finner du i Huseiernes oversikt.

Huseiernes renteoversikt viser at det er penger å spare på å bytte bank. Vi har sjekket alle banktilbudene i Norge, og viser de beste bankene - og hvordan storbankene ligger an.

Huseiernes renteoversikt er laget av forbrukersjef Carsten Henrik Pihl.

Se stor rentetabell lenger ned i saken!

Renteøkningen kommer i mars

Norges Bank har siden i fjor høst varslet at det blir rentehevning i mars i år. Og de bekreftet det på rentemøtet i slutten av januar.

Da sto sentralbanksjef Øystein Olsen fast på at styringsrenten mest sannsynlig blir satt opp på rentemøtet 21. mars i år.

Les også: Så mye egenkapital trenger du for å kjøpe bolig

Spar 600 kroner måneden på bankbytte!

Når Norges Bank setter opp styringsrenten, følger norske banker opp med å øke boliglånsrenten. De må vente seks uker med å sette opp renten på eksisterende lån. Det vil i praksis si at renteoppgangen for norske forbrukere kommer fra første uken av mai.

For å være best mulig rustet mot en renteoppgang, er det lurt at du som forbruker har best mulig vilkår på lånerentene dine.

Å flytte boliglånet til en av bankene på topp-10-listen vil fort kunne spare deg for et halvt prosentpoeng. Det betyr 600 kroner spart i måneden etter skatt - eller 7200 kroner i året.

Fastrente eller flytende rente?

Bør du binde? Les mer her om du skal binde renten på boliglånet ditt! 

Se etter medlemskapsrenter!

Er du medlem av en større arbeidstakerorganisasjon bør du sjekke om du kan få gode medlemskapsfordeler. Her er det ytterligere penger å spare!

Best av medlemskapsorganisasjonene er nå Akademikerne og Tekna som hos Danske Dank får lånetilbud på 2,01 prosent effektiv rente. Andre tilbud i privat sektor ligger fra 2,26 prosent effektiv rente. 

Les også: Skatt på bolig i 2019 - slik er satsene

En nykommer her er NITO-medlemmer som nå har fått Nordea som bankforbindelse. De sier bare at man er tilknyttet "Premium-programmet" automatisk (som har 2,50 prosent effektiv rente), men at alle renter settes indviduelt. Det vil med andre ord være mulig å forhandle en bedre rente her for NITO-medlemmer.

Statsansatte kan få gode 2,14 prosent effektiv rente i Statens Pensjonskasse.

Les også: Skattekortet for 2019 er klart - dette bør alle boligeiere sjekke

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer