Fortsatt gode renter for fagorganiserte - Tekna-medlemmer får ny bank

Gå til hovedinnhold

Fortsatt gode renter for fagorganiserte - Tekna-medlemmer får ny bank

Fagorganisasjonen Tekna har inngått avtale for sine medlemmer med en ny bank. Er du medlem i en fagorganisasjon bør du sjekke deres rentevilkår, de er ofte veldig gode!

Beste rente for medlemskap

Av: Carsten Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Fagorganisasjonen Tekna har 76.000 teknologer som medlemmer. Tekna har hatt Gjensidige Bank som bankforbindelse for sine medlemmer, men bytter fra nyttår til Danske Bank.

Gode renter for mange fagorganiserte

Medlemsavtalene til fagorganisasjonene er en litt ukjent del av det norske bankmarkedet. Men hvis man er medlem i en fagorganisasjon bør man sjekke medlemsvilkårene. De vil ofte være veldig gode.

En illustrasjon er at nå i november ligger de beste medlemsrentene på 2,06 prosent, mens de beste rentene ellers i markedet ligger på 2,25 prosent.

Mange av medlemsrentene er ikke økt i høst, selv om Norges Bank satt opp styringsrenten.

Se oversikten over de beste medlemsrentene lenger ned!

Teknamedlem? Du må selv bytte!

Ingen kunder flyttes automatisk til den nye avtalen. Du som er Tekna-medlem i dag og har kundeforhold med gode vilkår i Gjensidige Bank må selv bytte bank etter nyttår for å få glede av den nye avtalen. Ingen kunder flyttes automatisk over, men du vil få informasjon fra Tekna og Danske Bank.

I dag har Tekna-medlemmer i Gjensidige Bank og Akademikere i Danske Bank de samme rentevilkårene. Derfor vil nok ikke forskjellen i renter være særlig stor når vi kommer til nyttår.

Følg oss: Følg Huseierne på Facebook og få gode økonomitips rett i din feed!

Erfaringsmessig vil man ofte kunne få gode vilkår i banken som mistet sentralavtalen. De som er i Gjensidige Bank og som ikke ønsker å bytte bank, bør derfor ta kontakt med banken for å høre hvilke betingelser de kan få.

Fastrente eller flytende rente?

Bør du binde? Les mer her om du skal binde


Her er de beste rentetilbudene for medlemmer

Huseierne har sjekket hvilke rentetilbud du som er medlem i ulike fagforeninger får, og sammenlignet de beste. Vi har også tatt med pensjonforeninger for statsansatte (SPK), kommunalt ansatte (KLP) og ansatte i Oslo Kommune (OPF).

Forening (Bank): Effektiv rente
Akademikerne (Danske Bank): 2,06%
NITO (Gjensidige Bank): 2,06 %
Tekna (Gjensidige Bank): 2,06 %
YS (Gjensidige Bank): 2,06 %
SPK - Statens pensjonskasse: 2,14 %
Unio (Storebrand Bank) 2,27 %
Norsk Sykepleierforbund (DNB) 2,32 %
OPF - Oslo Pensjonsforsikring 2,35 %
KLP-Banken 2,47 %

LO-medlemmer får medlemsvilkår i sin lokale SpareBank1-bank. Rentene går fra 2,44 % i SpareBank1 SR-Bank. (Dette lånet gis forøvrig til LO-medlemmer fra hele landet.)

NB: Beste bank i det "åpne" markedet er pt på 2,25 prosent i Boligkreditt.no.

Om oversikten: Effektiv rente beregnet for lån på 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av egenkapitalen. Løpetid på 25 år.
Kilde: Finansportalen 20. november 2018, listen bearbeidet av Huseierne.

Les også: Klar for å kvitte deg med oljetanken? Støtten senkes fra nyttår!

Mer fra Huseierne

Se alle artikler