Beste rente på fastrentelån i november 2018

Gå til hovedinnhold

Beste rente på fastrentelån i november 2018

Fastrentetilbudene ligger nå ikke langt over den flytende renten, viser Huseiernes oversikt. Dermed kan det være et godt tidspunkt å binde nå. Men husk at fastrente er forsikring av økonomien din.

Beste rente på fastrente

Av: Carsten Henrik Pihl

Huseierne har her samlet en oversikt over de beste fastrentetilbudene som gis i markedet nå.

Oversikten baserer seg på fem års binding. Dette er bindingstiden du bør velge hvis du velger å binde renten på boliglånet ditt. 

Les mer om det her: Fastrente eller flytende rente?

Gode tilbud

Fastrente skal du regne som forsikring for privatøkonomien din. Det vil si at i de fleste tilfeller kan du ikke regne med å tjene noe særlig på å binde renten, kanskje snarere tvert i mot.

Men nå ligger fastrentetilbudene i overkant av et halvt prosentpoeng over tilbudene på flytende rente. Det vil si at du bare trenger to renteøkninger for lån med flytende rente før den har tatt igjen dagens fastrente.

Les også: Beste rente etter renteøkningen

Godt tidspunkt

Norges Bank har signalisert at den første av disse renteøkningene kommer allerede i løpet av første kvartal neste år. Med andre ord: Når vi kommer ut på våren neste år vil fastrenteavtaler inngått nå og flytende rente være nesten like.

Hvis man ønsker å inngå fastrenteavtale, kan dette altså være et godt tidspunkt.

 Fastrente eller flytende rente nå?

Bør du binde? Les mer her om du skal binde

Husk at det går an å inngå fastrenteavtale på deler av lånet. Det vil sikre privatøkonomien samtidig som du fortsatt har noe fleksibilitet i økonomien.

Storbankene høyt på listen

Det er ellers verdt å merke seg at på fastrentelånene er de store og tradisjonelle sparebankene bankene høyt oppe på listen over gode tilbud.

De mindre bankene som konkurrerer hardt på flytende rente finner du ikke på listen over de beste fastrentelånene.

Det samme gjelder medlemstilbudene for de som er med i for eksempel Tekna, NITO med mere. Her er fastrentetilbudene ikke noe bedre enn de som står på listen under.

Se fastrentetilbudene her:

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer