Beste bankrente på boliglånet etter renteøkningen

Gå til hovedinnhold

Beste bankrente på boliglånet etter renteøkningen

Renteøkningen i september har satt sitt preg på boliglånsrentene. De fleste bankene har økt renten, viser boliglånsoversikten for oktober fra Huseiernes Landsforbund.

Tekst: Carsten Henrik Pihl, forbruker- og kommunikasjonssjef

Den 20. september satte Norges Bank opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng.

Dette var første renteoppgang på 2689 dager - over 7 år!

Boliglånsrentene stiger

Huseiernes Landsforbund har nå midt i oktober sjekket boliglånsrentene i norske banker. De aller fleste bankene har satt opp rentene sine tilsvarende økningen fra Norges Bank.

Men noen banker har ikke gjort noe med rentene, dermed ser topplisten over de beste boliglånsbankene litt annerledes ut enn den gjorde før renteoppgangen.

Les rentekommentaren fra Huseiernes forbrukersjef: Nå er det viktig å være en aktiv forbruker

Renten på lånet ditt går opp i november

En rekke banker økte rentene sine allerede de siste dagene i september. Noen har ventet inn i oktober.

Dette er endringen for nye låntakere.

For eksisterende bankkunder har bankene en varslingstid på seks uker fra de gjør renteendringen. Det betyr i praksis at de fleste bankene øker rentene på eksisterende boliglån fra 1. november og utover.

Tips: Du skal ha fått brev fra banken om dette, sjekk eventuelt innboksen i nettbanken hvis du ikke har fått noe i posten!

Få boligstoff rett i din nyhetsstrøm! Følg oss på Facebook!

Husk å prute i banken!

Selv om bankene nå setter opp rentene, vil det ofte være mulig å prute på renten og få bedre vilkår enn de som står i prislisten.

Ring banken din først: Det første du må gjøre er å ringe banken din. Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene!

Les også: Slik skaffer du deg bedre boliglån

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer