Tegnehjelp på nettet

Gå til hovedinnhold

Tegnehjelp på nettet

Sliter du med å se for deg hvordan ditt nye kjøkken kommer til å se ut? På nettet finner du en rekke tegneverktøy som kan hjelpe deg.

 

Har du lagt merke til hvor forskjellig ting kan se ut i butikken og hjemme? Hjørneskapet som så så tilforlatelig ut på møbelsenteret kan vise seg å bli monstrøst når det kommer inn på kjøkkenet, mens salongbordet, som så moderne og lekkert ut i butikken, kan vise seg å ligne mer på en fotskammel enn et bord når det settes foran sofaen.

For de av oss som har problemer med dimensjoner, form og farge finnes det nå en rekke tegneverktøy som kan hindre oss i å begå de aller største innredningsblunderne.


Interiør

Spesielt for de som skal innrede kjøkkenet er hjelpen nær. Norema har en enkel, men effektiv og morsom løsning der du klikker deg frem til hvordan du skal innrede en vegg, et hjørne, eller et hjørne med kjøkkenøy. Etter å ha valgt dører, farger, håndtak, benkeplate og lignende, kan du også velge styling, som prikken over i-en. HTH har en noe mer avansert løsning, der du kan legge inn de eksakte målene på kjøkkenet ditt, og så trekke alt fra radiator til elektrisk uttak til ovn, overskap og underskap inn i bildet fra en meny. Ikea har en omfattende løsning der du må laste ned tegneprogrammet til din datamaskin. Til gjengjeld hjelper møbelgiganten deg både med kjøkken, kontor og soverom.

Trenger du hjelp til baderommet har Comfort en enkel og oversiktlig løsning, som du enkelt får tilgang til uten å laste ned programvare eller melde deg inn på noe vis. Byggmakker har også en planlegger for baderom, terrasse og garasje, men her må du logge deg inn for å få tilgang.


Farger inne og ute

Skal du bare fornye med et malingsstrøk, kan du også teste ut hvordan det kommer til å se ut før du begynner med kosten. På Jotun sine hjemmesider kan du klikke deg frem til ulike farger på både eksteriør og interiør.


Uavhengig hjelp

Ønsker du tegnehjelp til innredningen uten å være avhengig av leverandørene og butikkene, finnes det også råd. På nettsiden Viseno kan du teste ulike løsninger og se dem i 3D. Viseno Planner er et norskutviklet verktøy, og det krever ingen nedlasting på din PC. Du ser fortløpende endringene du foretar.

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler