Populære boligbyggelag

Gå til hovedinnhold

Populære boligbyggelag

Høye boligpriser gjør borettslag mer attraktive

I 2013 fikk boligbyggelagene i Norge over 50 000 nye medlemmer. Totalt har medlemsmassen økt til i overkant av 900 000 medlemmer.

- Dette er fantastiske tall og veldig motiverende, sier Thor Eek, adm. direktør i Norske Boligbyggelag (NBBL).

Det er andre året på rad at boligbyggelagene får over 50 000 nye medlemmer. Høye boligpriser og at flere og flere ser verdien av forkjøpsrett og ansiennitet i boligbyggelaget, er viktige grunner for medlemstilstrømningen.

Ved utgangen av 2013 var totalt 900.808 nordmenn medlem av et boligbyggelag. OBOS, landets desidert største boligbyggelag, fikk over 21 000 nye medlemmer i fjor og har nå oppimot 339 000 medlemmer.  Nær halvparten av Oslos innbyggere er medlem i OBOS, som også har mange medlemmer fra andre steder i Norge.

Ung medlemsvekst

I Trondheim og Omegn boligbyggelag (TOBB) er en tredjedel av Trondheims befolkning medlemmer. Med nesten 6 prosents medlemsvekst i fjor, har TOBB nå i underkant av 54 000 medlemmer. Adm. direktør Torbjørn Sotberg sier at de fleste nye medlemmene er under 30 år.

- Det er derfor sannsynlig at medlemsveksten kan forklares ved at flere nå ser fordelen av å være TOBB-medlem for å sikre seg tilgang til en leilighet i et krevende boligmarked, sier adm.dir. Torbjørn Sotberg i TOBB.

Medlemskap gjør det enklere for mange unge å komme inn på boligmarkedet.

– Forkjøpsretten, som er vår største medlemsfordel, er et attraktivt gode for unge på boligjakt. Derfor er jeg glad for at boligbyggelag over hele Norge kan hjelpe både ungdom og andre medlemmer å skaffe seg bolig ved å bruke medlemskapet.

NBBLs 48 boligbyggelag har bygget og forvaltet boliger i Norge i over 80 år. I 2014 har boligbyggelagene passert 900 000 medlemmer, som betyr at Norske Boligbyggelag har gått forbi LO i størrelse. Boligbyggelagene forvalter 440 000 boliger i nærmere 10 000 boligselskaper.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler