Norsk forsikring for feriebolig i utlandet

Gå til hovedinnhold

Norsk forsikring for feriebolig i utlandet

Har du kjøpt deg feriebolig i utlandet? Nå kan du forsikre den på norsk.

If er første ute blant de store forsikringsselskapene her i landet med å tilby ferieboligforsikring i utlandet. Slik det fungerer i dag må man vanligvis gå gjennom advokat i det landet man eier hus eller leilighet og tegne en avtale med et lokalt forsikringsselskap.

— For mange er nok språket den største utfordringen. Er man i Spania må man forholde seg til et spansk system og kontakte et spansk selskap når problemer oppstår. Det er også usikkerhetsmomenter når det gjelder standarden på forsikringsdekningen, sier Rune Smådal, nordisk leder i If eiendomsforsikring privat.

If samarbeider med selskap Hiscox om forsikringen, men for kundenes del går all kontakt gjennom If. Oppstår det alvorlige skader, tar If seg av reiseregningen.

— Får du for eksempel melding om en alvorlig vannskade i komplekset der du har feriebolig får vi deg fraktet ned til skadestedet med en gang dersom du ønsker det, sier Smådal.

Visste du at medlemmer i Huseierene får opptil 40 prosent rabatt på byggevarer?

Foreløpig vil tilbudet om ferieboligforsikring kun være tilgjengelig for boliger innen EU, men Smådal ser ikke bort fra at det kommer til å bli utvidet etter hvert.

— Planen er å holde det innen EU, men med det samarbeidet vi har inngått er det i prinsippet ingen grense for hvor store områder vi kan dekke. Vi synes det er greit å ha fullt fokus på ett området av gangen, og kvalitetssikre at det vi har er i tipp topp stand før vi eventuelt går videre til land som Tyrkia og Brasil, sier Smådal.

Har du bolig i ett av disse landene, kan du få forsikringen på norsk gjennom forsikringsmeglerselskapet Norwegian broker. De tilbyr en avtale med selskapet Intasure, og forsikringen gjelder i 44 ulike land både i Europa og mer eksotiske steder som Thailand, Australia, Brasil og Sør-Afrika.

Les hele saken og mer om kjøp av bolig i utlandet i Hus & Bolig 3-2008

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor er stoppekrana?

Les mer

Energieffektivisering vil koste

Les mer