Gi megleren karakter

Gå til hovedinnhold

Gi megleren karakter

De fleste har fått med seg at man kan gi fastlegen og tannlegen sin karakter, men visste du at du også kan gi karakter til eiendomsmegleren?

VALGETS KVAL: Når man skal selge boligen sin så er det ikke alltid like enkelt å vite hvilken megler man burde gå for. Nå kan du få litt drahjelp.

Når man skal selge bolig er det en jungel av eiendomsmeglere og firmaer der ute.

Mange forbrukere har aldri solgt bolig i området før, og da er det vanskelig å vite hvilken megler som har lokalkunnskapen og evnene som trengs for å gjøre boligsalget ditt best mulig.

Men det finnes faktisk et sted der du kan lese andres erfaringer med megleren, og hvor du kan finne ut hvilke meglere folk er mest fornøyde med i ditt område.

225 000 husstander drar nytte av medlemsfordelene i Huseiernes Landsforbund. Klikk her for å bli medlem du også!

All informasjon sjekkes

Eiendomsmeglerguiden.no er en uavhengig guide til eiendomsmeglere, og konseptet er utviklet med millionstøtte fra Innovasjon Norge.

Det fungerer i korte trekk slik at eiendomsmeglere kan registrere sin profil, mens boligselgere kan vurdere sin opplevelse med eiendomsmegleren.

Du kan søke blant mer enn 3000 meglere, og all informasjon blir sjekket opp manuelt.

For å legge inn en vurdering må du ha med navn, e-post, salgsdato og adresse for salget. Dette gjør at opplysningene lett kan kontrolleres.

Mange vurderinger er også lagt inn som referanse. Det vil si at du kan komme i direkte kontakt med personen som la inn vurderingen.

Finn den beste i nabolaget

Selv om vurderinger alltid er og vil være boligselgers personlige opplevelse, kan den likevel gi et inntrykk av hvordan eiendomsmegleren er å jobbe med på ulike plan.

Det er alltid nyttig å sjekke litt opp før man bestemmer seg, lytte til råd fra kjente, samt undersøke litt på nett hvorvidt megleren får gode skussmål.

Du kan lett finne anbefalte meglere ved å søke etter ditt postnummer. Det finnes topplister for hele landet, by og postnummer.

Dersom du har blitt tipset om en megler gjennom venner, kan han eller hun enkelt søkes opp i databasen.

Det er en rekke faktorer som brukes for å rangere eiendomsmeglerne. Viktige faktorer er antall kommentarer, antall referanser, antall stjerner i snitt, dato for vurderingene og om eiendomsmegleren har fylt ut sin profil.

Tjenesten er gratis, i alle fall enn så lenge. Det er også muligheter for å bruke boligpriskalkulator, samt stille meglere generelle spørsmål om alt du lurer på angående bolig.

loo@huseierne.no

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer