Slik finner du frem på Finn.no

Gå til hovedinnhold

Slik finner du frem på Finn.no

Synes du boligmarkedet er kaotisk og skummelt? Her får du et lynkurs i hvordan Finn.no kan hjelpe deg på vei mot din første bolig.

FINNER FREM: Når du søker på Finn.no kan det være lurt å være systematisk.
FINNER FREM: Når du søker på Finn.no kan det være lurt å være systematisk.

Finn.no har tilnærmet monopol på boligannonser på nett, og en markedsandel på nær 100 prosent i 2010. Tallene har vært tilnærmet uendret siden da. Derfor er det ikke til å stikke under stol at et av de viktigste hjelpemidlene når du skal kjøpe bolig er å bruke Finn.no.  


– Vi er veldig klar over at vi har en unik posisjon når det gjelder kjøp og salg på nett. Men Finn er ikke bare er en glimrende portal for bolighandel; den er også det for markedet som rører seg rundt bolighandelen, forteller Henrik Faller i Finn.no.

225 000 husstander drar nytte av medlemsfordelene i Huseiernes Landsforbund. Klikk her for å bli medlem du også!

– Bruker du Finn riktig kan du også finansiere lånet, du kan finne forsikringer, du kan finne noen til å pusse opp, du kan finne interiør og du kan også finne leietakere dersom du ønsker å la noen være med å ta regninga. Det er ikke uten grunn at slagordet vårt er «mulighetenes marked».

2 Mange ønsker å bo i bestemte områder. På «nabolag.no», som er en side som samarbeider med Finn, kan du taste inn viktige kriterier for hva som er viktig for deg der du vil bo. Kalkulatoren tar for seg dine preferanser og kommer opp med forslag til alternative steder som likner på der du helst vil bo. Ofte kan dette være et område som ligger rett ved siden av der du opprinnelig ville.

1   Få en oversikt over hva som passer for deg i markedet. Det gjør du ved å klikke på «hva er snittprisen i et område?». Der finner du et verktøy som heter «Eiendomspulsen». Her kan du hente ut prisutvikling på de boligene du er på jakt etter i de områdene du er interessert i å bo.

3   Sett prisene på boligene opp mot snittprisen i området.   I «Eiendomspulsen» kan du sjekke dette. Da vil du fort se om boligen kan være overpriset eller ikke.

4   Følg med på omsetningshastigheten og hvor mye som legges ut i løpet av en uke. Man må beregne å bruke lang tid på å finne en bolig, og man må regne med å gå på flere visninger. 5   Lagre søket ditt.  Dette er den beste måten å få oppdatering på alle boliger som legges ut i ditt område.

6   Bruk knappene på siden. Få venner til å tipse deg når de ser noe interessant. Bruk knappene til å dele på Facebook, Twitter og epost.

7   Når du har funnet huset du vil ha, kan du sjekke eierskiftehistorikken på huset. Det kan være nyttig å se hvor mange eiere et hus har hatt. Det kan være at hyppig eierskifte er noe du kan spørre megler om bakgrunnen for.

8   Bruk lånekalkulatorene til å beregne om du kan betjene lånet på boligen du ønsker å kjøpe, eller om du har muligheten til å få et stort nok lån.

9   Få billig hjelp. På fanen «småjobber» finnes det mange muligheter til å få hjelp til å utføre de minste ting til huset, flyttejobben eller andre oppgaver. I tillegg kan du også legge ut dine egne tjenester og spe på inntekten ved å hjelpe andre. Men husk at større ting bør gjøres av faglærte personer.

10   På Finntorget kan du gjøre mange kupp. Folk legger ut alt mulig rart, og kvaliteten er ofte høy. Er du virkelig flink kan du klare å få alt til boligen nærmest gratis. I 2014 ble det for eksempel gitt bort ting på Finn.no til over 80 millioner kroner.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer