Tom garasje? Utnytt plassen

Gå til hovedinnhold

Tom garasje? Utnytt plassen

Hvorfor ikke bruke garasjen til noe annet moro?

For de fleste brukes garasjen nettopp som det – et sted å parkere bilen. Ekstra bodplass er også nyttig for mange av oss. Har du imidlertid ikke behov for å sette bilen inn i garasjen, eller har du kanskje nok lagringsplass i kjelleren eller på loftet? 

Da Jorunn Ribe og samboeren bestemte seg for å bygge en hagestue oppdaget de fort at det kunne komme til å bli en dyr affære. Ettersom samboeren jobbet med garasjer, ble løsningen til slutt en elementgarasje med foldedører på langsiden.

– Vi satte inn vinduer der garasjeporten vanligvis er og fant foldedører som passet på langsiden. Vi ville at hagestua skulle matche huset, og det var mye lettere å få til når vi valgte å bruke en garasje, forteller Ribe.

På sommertid kommer kveldssola inn gjennom de åpne glassdørene, og familien kan sitte ute til langt på kveld. Om vinteren varmes den isolerte hagestua raskt opp når de fyrer i peisen.

Nå er det nesten fire år siden hagestua var på plass, og Ribe forteller at den har blitt brukt til alt fra julegrøtselskap med familien og barnebursdager til teamkvelder med jobben. Når de har samlet mange har de hevet ut sittegruppa og satt inn langbord.

– Selv om vi bruker den mye, skulle jeg ønske at vi fikk tid til å bruke den enda litt mer. Egentlig kunne jeg tenke meg at den var enda litt større også, sier Ribe.

225 000 husstander drar nytte av medlemsfordelene i Huseiernes Landsforbund. Klikk her for å bli medlem du også.

Arbeidsplass i garasjen

En annen som har utnyttet garasjen til noe annet enn kun bilparkering, er Ragnhild Elisabeth Åknes på Korsvik / Søm omtrent ti minutter utenfor Kristiansand sentrum.Ragnhild Elisabeth Åknes fikk stor tomt da hun tok over barndomshjemmet sitt,  og valgte å bygge garasje med hudpleiesalong i annenetasjen. Foto: Privat Ragnhild Elisabeth Åknes fikk stor tomt da hun tok over barndomshjemmet sitt, og valgte å bygge garasje med hudpleiesalong i annenetasjen. Foto: Privat

Da hun og familien overtok hennes gamle barndomshjem for to år siden, bestemte de seg for å bygge en større garasje hvor Åknes kunne ha hudpleiesalongen sin i annenetasjen.

– Vi satte opp en stor garasje med plass til to biler. Salongen i annenetasjen er på 65 kvadratmeter med tre behandlingsrom, forteller hun.

Lokalet er også bygd slik at det kan lett omgjøres til en leilighet hvis det blir nødvendig med bytte av lokale i fremtiden.

Familien har stor tomt med god plass til parkering, så at kundene parkerer her i løpet av dagen er heldigvis ikke sjenerende for naboene.

– Hadde vi bodd i et tettere nabolag kunne det muligens vært mer problematisk, tror Åknes.

Hun ramser opp flere fordeler med å ha jobben i hagen: Både hun og kundene får gratis parkering, hun slipper bylarm og stress, og med tre barn i alderen 8 – 12 år er det også praktisk ikke å ha lang reisevei til jobb.

– Jeg har jo også en sosial jobb, fordi jeg jobber med mennesker, så ensomt blir det heller ikke, forteller hun.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer