Boligmappa leverer rett hjem

Gå til hovedinnhold

Boligmappa leverer rett hjem

Har du valgt en av de 2586 håndverkerbedriftene som bruker Boligmappa.no har du også fått verdipapirene dine sendt rett til boligens mappe.

Å ha papirene i orden er viktig, ikke minst når du skal selge boligen, eller når el-tilsynet plutselig står på døra og vil sjekkeom papirene er i orden. For en kjøper er det alfa og omega at han eller hun kan være trygg på at alle vesentlige installasjoner er godt gjennomført og dokumentert. Disse papirene kan derfor med rette kalles verdidokumenter. 

Hva er Boligmappa?

Boligmappas største eier er Ambita AS med en andel på 88 prosent, som igjen er heleid av Nærings- og Fiskeridepartementet. I tillegg er landsforeninger for håndverkerfagene med på eiersiden. Boligmappa tilbyr et servicehefte for boligen og er tilrettelagt for alle som eier sin egen leilighet, hus eller hytte. Tjenesten er gratis, reklamefri og man logger seg enkelt på ved bruk av BankID. Har du fortsatt ei mappe med papirdokumenter, kan du scanne dem og laste dem opp i mappen selv.

225 000 husstander drar nytte av medlemsfordelene i Huseiernes Landsforbund. Klikk her for å bli medlem du også.

Flest elektrikere

Hus & Boligs redaktør, Nina Granlund Sæther, fikk selv en hyggelig overraskelse etter at hun hadde hatt besøk av elektriker. Plutselig fikk hun en e-post fra Boligmappa om at dokumentet fra elektrikeren lå i mappen.

- Det er så deilig å slippe å holde orden på dette selv, sier hun .

Redaktør Nina Granlund Sæther ble glad da hun fikk denne e-posten.Redaktør Nina Granlund Sæther ble glad da hun fikk denne e-posten.

Boligmappa ble etablert i 2012. I dag bruker 2586 håndverkerbedrifter Boligmappa som inneholder over 550 000 mapper og langt over 2,2 millioner filer.

- Det er elektrikerne som er flinkest til å bruke Boligmappa, sier markedssjef i Boligmappa, Eirik Vigeland.

Etter elektrikerne kommer rørleggerbedriftene. Vigeland tror at det delvis skyldes at landsforeningen for elektrobedriftene i Norge, Nelfo, var en av aktørene som etablerte denne ordningen, og at elektrikerne i tillegg har strenge lovpålagte krav til dokumentasjon. 

Brukes av alle fag

Boligmappa brukes av håndverkere innen alle fag. Fra 2016 til 2017, økte antall boligmapper med 200 prosent.

- For tiden vokser vi med rundt 600 nye boligmapper og 4200 dokumenter hver dag, forteller Vigeland.

De store boligprodusentene har også fattet interesse for Boligmappa.

- I løpet av 2017 har også de fleste store boligprodusentene gått ”all in”, sier han, og nevner Norgeshus, Mesterhus og Boligpartner, men legger til at det er flere.

Håndverkerne er svært godt fornøyde med løsningen, kan Vigeland fortelle, det ser han blant annet ved hyppig bruk og ved at få slutter med tjenesten.

- Arbeidet med dokumentasjon på utført arbeid er blitt forenklet, sier han.

Boligmappa er integrert i 35 forskjellige IT-program som håndverkerne allerede bruker, og de har bare en ”boligmappeknapp” å trykke på for at dokumentasjonen skal bli sendt til riktig eiendom og person.

- I samme øyeblikk legger også håndverkeren igjen ”visittkortet” sitt i boligen, sier Vigeland.

Digitaliserer vekk useriøse

For at en håndverker skal få tilgang til Boligmappa, sjekkes de for fag, økonomi og selskapsform.

- Boligmappa er kun for håndverkere som driver seriøst, understreker markedssjefen.

Den gamle boligpermen ved overlevering er borte, alt ligger i Boligmappa.

Gladsaker

Når man for eksempel har fått utført arbeid på det elektriske anlegget er man pålagt å ta vare på dokumentasjonen. Har man ikke det må man gjennomføre en relativt kostbar sjekk av anlegget.

-  Typiske gladsaker er når folk finner dokumentasjon fra håndverkere i boligmappen sin de ikke var klar over, sier han.

Boligmappa følger eiendommen, ikke person. Det betyr at ved et salg vil ny eier automatisk motta mappen til eiendommen. 

kgd@huseierne.no

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer