Vurderer du solceller? Nå får du rabatt!

Gå til hovedinnhold

Vurderer du solceller? Nå får du rabatt!

Huseierne introduserer nå en ny medlemsfordel i samarbeid med Solcellekraft: 10 prosent rabatt på solcelleanlegg. Her er det mange tusenlapper å spare!

-  Sammen kan vi bidra til å redusere karbonavtrykket og skape en mer bærekraftig fremtid, påpeker markedssjef Alfhild Krokan i Huseierne. Her sammen med administrerende direktør Nils-Arne lie i Solcellekraft, som har levert anlegget i bakgrunnen.

Huseierne har gått sammen med Solcellekraft om et eksklusivt tilbud til Huseiernes medlemmer:

Du får 10% rabatt på solcelleanlegg og installasjon fra Solcellekraft.

Vil du rett til tilbudet? Klikk her!

Tilbudet gjelder uansett størrelse på anlegget. Det er altså mange tusenlapper å spare, enten du har et lite hyttetak, et mellomstort enebolig-tak, eller om du som styreleder i sameiet har ansvaret for hele det store taket i blokka. 

- Vi ønsker å samarbeide med partnere som deler vår visjon om å gjøre boliger mer energieffektive og bærekraftige. Vi valgte Solcellekraft fordi de har lang erfaring i bransjen, de er landsdekkende, de leverer god kvalitet, og de kunne gi det beste tilbudet til våre medlemmer, sier markedssjef Alfhild Krokan i Huseierne. 

Bilde av et hustak med solcellepaneler.

Solkraft utgjør en liten del av kraftproduksjonen i Norge, men er for tiden i rask vekst, melder NVE. Ved utgangen av 2023 var det litt over 600 MW solkraft knyttet til nettet i Norge, dobbelt så mye som året før.  

Solcellekraft leverer alt

Solcellekraft har vært i bransjen siden 2017, og leverer solcelleanlegg i alle størrelser, fra de helt små som gir deg leselys på hytta – til de virkelig store for sameier og borettslag.

- Vi gjør alt fra start til slutt – det er egentlig bare for deg som kunde å trykke på bestill-knappen, så tar vi oss av resten, sier administrerende direktør Nils-Arne Lie i Solcellekraft.

Du slipper altså å måtte forholde deg til at noen leverer delene og andre monterer. Solcellekraft har fagfolk som står for både beregninger, levering og installasjon. 

Lønnsomt regnestykke

Dersom du vurderer å installere solceller, bør du først skaffe deg en oversikt over hvor mye strøm du bruker i dag. Deretter får du en beregning over hvor mye et solcelleanlegg kan produsere for deg. Solcellekraft hjelper deg enkelt med dette overslaget, basert på data tilknyttet din adresse.

- Kan du dekke 50 prosent av eget forbruk, er regnestykket godt, og prosjektet vil være svært lønnsomt, sier Lie. 
Husk også ta finansieringsspørsmålet med i beregningen. Installasjon av solceller kan kvalifisere for grønt boliglån, slik at du i tillegg vil spare på boliglånsrenta.

Du får også støtte fra Enova for installasjon av solceller. 

Det er nok lys i vest og nord

Det er ikke ethvert tak som passer til solceller. Er det stort sett skygge på taket ditt, fra bygninger eller trær du ikke får fjernet, er det ikke sikkert at solceller passer.

Men om du bor i regntunge vestlige deler av landet, eller i vintermørke nord, så er ikke det noen hindring. 
- Solceller produserer strøm også når det ikke er sol. Det som trengs, er dagslys. Og det er det mye av, både i vest og nord, sier Lie.

Det er jo slik at dette dagslyset dessverre ofte sammenfaller med lavt strømbehov. Men noen strømselskap har en god løsning for dette: 
- Overskuddsstrømmen kan du selge. Enkelte strømselskap har også en ordning som er slik at du kan spare overskuddsstrømmen din fra sommeren og bruke den vinterstid – i stedet for å selge, sier Lie. 

Regneeksempel

Hvordan slår 10%-rabatten ut? Her er et regneeksempel. Utgangspunktet er en gjennomsnittlig enebolig som får montert 20 sorte 430W-takpaneler. Alle priser er inkludert mva.

Listepris 148.004 kr
Fratrekk - Huseierne 10% rabatt - 14.800 kr
Prosjektpris 133.204 kr
Enovastøtte - 18.250 kr
Totalt etter enovastøtte = 114.954 kr

Installert effekt: 8,6 kWp
(kWp = kiloWattpeak. Tallet sier noe om anleggets maksimale potensial. I dette tilfellet vil anlegget levere 8,6 kW under ideelle forhold.)

Estimert årlig produksjon: 7.310 kWh.

Dette tilsvarer årlig: 2.867 kg CO2-besparelse.

Se tilbudet og bestill her!

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer