Huseierne markerer 8. mars - gir bort samboerkontrakt til alle

Gå til hovedinnhold

Huseierne markerer 8. mars - gir bort samboerkontrakt til alle

Økonomisk uavhengighet og trygghet for kvinner er viktig. For samboere løses dette blant annet med samboerkontrakt. For å markere kvinnedagen vil Huseierne gi bort samboerkontrakten - også til ikke-medlemmer.

TRYGGHET: - Boligeierskap gir trygghet og forutsigbarhet. En samboerkontrakt gjør at kvinner sikrer sine verdier bedre, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.

Av: Karoline Koldre og Carsten Pihl

Uten samboerkontrakt risikerer du å stå på bar bakke hvis samboerforholdet ryker. Den økonomiske fella rammer i størst grad kvinner.

- Vi er kommet langt i likestillingsarbeidet i Norge, men fortsatt gjenstår mye. Kvinner har fortsatt lavere lønn og inntekter enn menn.

- Dette betyr i praksis at kvinner har mindre penger å sette av til sparing og investering, spesielt i bolig. Boligeierskap gir trygghet og forutsigbarhet, og penger plassert i eiendom er i de aller fleste tilfeller godt bevarte verdier, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.

Gir bort samboerkontrakt!

I anledning kvinnedagen 8. mars vil Huseierne derfor åpne for utfylling og nedlasting av samboerkontrakt gratis for alle, også de som ikke er medlemmer av organisasjonen.

LAST NED PÅ MANDAG 8. MARS: Bruk skjemaet nederst på side for å få tilgang til vår enkle og gode samboerkontrakt helt gratis!

 

 

samboerkontrakt-oversikt.png

ENKEL: Huseiernes digitale samboerkontrakt er enkel å bruke. Svar på spørsmål om deg, samboeren og deres økonomi. Ut fra svarene lages en kontrakt spesielt for dere.

Ta grep om egen økonomi

Meyer oppfordrer alle kvinner om å ta grep om egen økonomi og bruke samboerkontrakt.

- Da slipper du å havne i en dårlig økonomisk situasjon, mens mannen blir sittende igjen med verdiene. Spesielt når du flytter inn hos mannen blir du økonomisk sårbar ved brudd, sier Morten Andreas Meyer.

Få flere tips om samboerskap og økonomi

Huseierne gir de som laster ned samboerkontrakten muligheten til å motta tre spesial-nyhetsbrev med tips om samboerskap og boligøkonomi.

Du kan krysse av for dette i skjemaet for nedlasting på søndag.

I nyhetsbrevene vil vi blant annet gi tips om:

  • Fordeling av utgifter
  • Samboere og skattemeldingen som kommer i mars/april
  • Samboere og arv

 

Medlemmer av Huseierne kan også få tilgang til kontrakten fra "Min side": Les mer her!

 

 

Digitalt kurs

Kurs: Slik lager du en god samboerkontrakt

Morten Fæste er advokat i Huseierne. Her får du en innføring i hvilke regler som gjelder for økonomiske forhold mellom samboere. Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer