Du kan bytte forsikring når du vil!

Gå til hovedinnhold

Du kan bytte forsikring når du vil!

Utgifter til forsikring utgjør en stor andel av familiens budsjett. Husk at det er lov til å bytte forsikring når du vil på året. Bruk derfor januar-oppryddingen til å sjekke at du har den beste prisen på forsikringene dine.

Bytt forsikringene dine i dag!
SJEKK OG BYTT: Du kan lett sjekke priser på forsikring på nett selv. Ta en gjennomgang av forsikringene dine i dag, se om du også kan spare penger. (Foto: Vlada Karpovich  på   Pexels)

Du trenger ikke vente til hovedforfallet på forsikringen før du bytter forsikring. Det kan du gjøre hele året! Det er faktisk ganske enkelt å bytte forsikring også.

Tidligere var det faktisk slik at du bare kunne bytte forsikring ved hovedforfall. Men slik er det heldigvis ikke lenger. 

Benytt derfor muligheten til å gjøre en opprydding i økonomien nå i januar - og sjekk at du ikke betaler for mye til forsikringsselskapene.

Dessverre er det slik at en del forsikringsselskaper starter med en lav pris, mens du over år får litt og litt høyere pris på forsikringen.

Derfor er det lurt å sjekke priser år om annet.

Har du riktige forsikringer?

Det første du må sjekke er at du har de riktige forsikringene. Boligen, innbo, bilen og hytta er nok alle forsikret, men har du den dekningen du ønsker?

Og hva med resten av det du eier - er det forsikret riktig? Eller skal det i det hele tatt være forsikret?

Les mer: Hva bør du forsikre? 

Sjekk prisene - se tilbudet skriftlig

Når du vet hva du skal forsikre, kan du sjekke pris. De fleste leverandører lar deg gjøre dette på nett. Men det kan være greit å snakke med noen hvis du har mange ting du skal forsikre.

Da må du passe på å få tilsendt et tilbud, slik at du både får sett pris og vilkår. Husk å sammenligne egenandeler, og dekninger på for eksempel rettshjelp.

Les også: Nytt år - 9 økonomiske ryddetips

Ta kontakt med nytt forsikringsselskap - de fikser alt!

Når du har bestemt deg, tar du kontakt med nytt forsikringsselskap for å opprette ny forsikring. De vil da sørge for alt det praktiske med overflytting og oppsigelse hos det gamle forsikringsselskapet ditt.

NB: Når du har byttet kan det være at ditt gamle forsikringsselskap ringer deg opp og plutselig har funnet ut at de kan gi deg en veldig god pris. "Win back" heter dette på fagspråket. Altså at man forsøker å redde kunder som har byttet. Men da bør spørsmålet tilbake være: "Hvorfor tok dere ikke kontakt med dette gode tilbudet da jeg var kunde?"

Betalt for hele året? Du får pengene tilbake for det som er igjen!

Noen betaler forsikringen for hele året av gangen. Det skal ikke stoppe deg fra å bytte forsikringsselskap selv om det er en stund til hovedforfall, for pengene som er igjen får du tilbakebetalt.

 


Medlemsfordel

Mor leser for datteren sin i en bok i en sofa

Ekstra gode betingelser på forsikring hos Storebrand

20 % rabatt på hus- og hytteforsikring, inkludert dobbel dekning på rettshjelp.
18 % på alle andre private skadeforsikringer.

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer