Beste rente på boliglån mars: Ingen renteheving nå - men flere banker har satt opp renten!

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån mars: Ingen renteheving nå - men flere banker har satt opp renten!

RENTEBAROMETER: Selv uten renteheving i februar og mars har nå flere banker satt opp renten. Du som forbruker må følge med! Se hvilke banker som har de beste tilbudene på boliglån i mars.

RENTENEDGANG I NOVEMBER: Torsdag 21. mars var det rentemøte, og da sa sentralbanksjef Ida Wolden Bache at det neppe kommer rentenedgang før tidligst i september. Noe som betyr at boliglånsrentene ikke går ned før i november.

Av: Carsten Henrik Pihl

Vanligvis er tider uten renteheving rolige tider på rentebarometeret. Men ikke nå i mars. Det er en rekke banker som har endret renten sin nå siste måneden.

Disse bankene endret ikke renten på lånene i desember eller januar - etter Norges Banks renteheving rett før jul, slik i beskrev i rentebarometeret i januar

Disse bankene på vårt rentebarometer har satt opp renten siden februar: 

  • Sbanken
  • Bulder Bank
  • Sparebank1 Østlandet
  • SMN
  • Danske Bank
  • Nordea
  • Sparebanken Vest

Sistnevnte har nå en effektiv rente på vårt rentebarometer på det treffende tallet 6,66 % (!) og ligger dermed dårligst an blant storbankene.

Det er også flere av bankene som lå inne på rentebarometeret i februar som også har satt opp renten, og dermed har falt ut av topp-15 listen på rentebarometeret. 

På den annen side har Landkreditt bank satt ned renten, noe som har gitt god omtale i media. Men på vår oversikt innenfor 75 % av boligens verdi utgjør rentenedsettelsen bare 0,05 prosentpoeng.

Du finner som vanlig detaljene om bankene ved å holde muspekeren over banknavnene i oversiktene lenger ned på siden.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes leder for politikk og samfunn, Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om bankmarkedet i mars 2024.   

 

Boliglånsrenten går ikke ned før i november!

Norges Bank hadde rentemøte torsdag 21. mars. Da varslet sentralbanksjef Ida Wolden Bache at det ikke blir noe rentekutt med det første.

-Det er behov for å holde renten på dagens nivå en god stund fremover, sa hun under presentasjonen.  

Under pressekonferansen presiserte hun at det mest sannsynlig betyr rentekutt i september.

Husk at bankene har åtte ukers varslingstid, det vil i praksis si at boliglånsrentene ikke går ned før i slutten av november.

 

Bytt bank, eller prut på renten!

Ved å bytte bank eller prute ned renten 0,5 prosentpoeng, kan man spare to rentehopp - eller rundt 11.000 kroner i året etter skatt på et lån på 3 millioner kroner. I en stram husholdningsøkonomi er det gode penger å ta med seg!

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer