Beste rente på boliglån mars: Ingen renteheving nå - men flere banker har satt opp renten!

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån mars: Ingen renteheving nå - men flere banker har satt opp renten!

RENTEBAROMETER: Selv uten renteheving i februar og mars har nå flere banker satt opp renten. Du som forbruker må følge med! Se hvilke banker som har de beste tilbudene på boliglån i mars.

RENTENEDGANG I NOVEMBER: Torsdag 21. mars var det rentemøte, og da sa sentralbanksjef Ida Wolden Bache at det neppe kommer rentenedgang før tidligst i september. Noe som betyr at boliglånsrentene ikke går ned før i november.

Av: Carsten Henrik Pihl

Vanligvis er tider uten renteheving rolige tider på rentebarometeret. Men ikke nå i mars. Det er en rekke banker som har endret renten sin nå siste måneden.

Disse bankene endret ikke renten på lånene i desember eller januar - etter Norges Banks renteheving rett før jul, slik i beskrev i rentebarometeret i januar

Disse bankene på vårt rentebarometer har satt opp renten siden februar: 

  • Sbanken
  • Bulder Bank
  • Sparebank1 Østlandet
  • SMN
  • Danske Bank
  • Nordea
  • Sparebanken Vest

Sistnevnte har nå en effektiv rente på vårt rentebarometer på det treffende tallet 6,66 % (!) og ligger dermed dårligst an blant storbankene.

Det er også flere av bankene som lå inne på rentebarometeret i februar som også har satt opp renten, og dermed har falt ut av topp-15 listen på rentebarometeret. 

På den annen side har Landkreditt bank satt ned renten, noe som har gitt god omtale i media. Men på vår oversikt innenfor 75 % av boligens verdi utgjør rentenedsettelsen bare 0,05 prosentpoeng.

Du finner som vanlig detaljene om bankene ved å holde muspekeren over banknavnene i oversiktene lenger ned på siden.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes leder for politikk og samfunn, Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om bankmarkedet i mars 2024.   

 

Boliglånsrenten går ikke ned før i november!

Norges Bank hadde rentemøte torsdag 21. mars. Da varslet sentralbanksjef Ida Wolden Bache at det ikke blir noe rentekutt med det første.

-Det er behov for å holde renten på dagens nivå en god stund fremover, sa hun under presentasjonen.  

Under pressekonferansen presiserte hun at det mest sannsynlig betyr rentekutt i september.

Husk at bankene har åtte ukers varslingstid, det vil i praksis si at boliglånsrentene ikke går ned før i slutten av november.

 

Bytt bank, eller prut på renten!

Ved å bytte bank eller prute ned renten 0,5 prosentpoeng, kan man spare to rentehopp - eller rundt 11.000 kroner i året etter skatt på et lån på 3 millioner kroner. I en stram husholdningsøkonomi er det gode penger å ta med seg!

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler