Beste rente på boliglån i januar 2023: Ingen renteheving nå, kan komme i mars

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i januar 2023: Ingen renteheving nå, kan komme i mars

RENTEBAROMETER: Bankene har satt opp rentene etter rentehevingen i desember. Norges Bank satte ikke opp renten på rentemøtet 19. januar, men varsler at det antakelig kommer en i mars. Her er de beste rentene akkurat nå. Her er de beste bankene nå.

Beste rente januar 2023 - par som sjekker renten.
SJEKK RENTEN: Et vanlig boliglån har blitt 3700 kroner dyrere i månedene på det siste året. Sjekk din rente for å se om du kan spare på å prute på renten eller bytte bank!

OPPDATERT: Rett før jul satte Norges Bank opp styringsrenten på nytt med 0,25 prosentpoeng. Huseiernes første rentebarometer nå i januar viser at de aller fleste bankene har fulgt opp denne renteøkningen på sine boliglån.

Beste rente for vårt eksempellån på 2 millioner innenfor 75 prosent av boligens verdi er nå på rett under fire* prosent. Mens den dyrest storbanken - DNB - er har en boliglånsrente på rett under fem prosent.

 

Ingen renteheving i januar

På rentemøtet torsdag 19. januar valgte Norges Bank å ikke sette opp renten. Men sentralbanksjef Ida Wolden Bache varsler at det nok kommer rentehevinger senere i vår:

– Det videre forløpet for renten vil avhenge av den økonomiske utviklingen. Mest sannsynlig hever vi renten i mars, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache.

Fornuftig beslutning!

Det var en fornuftig beslutning fra Norges Bank å holde styringsrenten uendret. Det er nå viktig at den forrige rentehevingen får lov til å virke i økonomien til folk før det vurderes nye rentehevinger. Renteøkningen i desember får først virkning i starten av februar.

Husholdningenes økonomi er nå under sterk press på grunn av økte strømpriser, økte kommunale avgifter, høye renter og økte priser generelt. Vi i Huseierne ser at det strammes inn i husholdningene.

 

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om bankmarkedet i januar 2023.   

Bytt bank, spar penger!

Renteutgiftene er den største bokostnadene vanlige norske husholdninger har. Og i motsetning til en del av de andre bokostnadene, er det faktisk noe du kan gjøre med låneutgiftene: Prute på renten og bytte bank!

Les også: 5 grep du bør gjøre nå for å få bedre økonomi!

I starten av februar får rentehevingen fra desember virkning for ditt boliglån. Da blir det dyrere. Og når alt nå er dyrere, er det på tide å holde bokostnadene nede!

Bruk rentebarometeret vår til å sjekke sammenligne rentene. Du finner din rente i nettbanken, blant annet i siste rentevarsel fra banken. Det ligger i innboksen i nettbanken.

Se hva andre banker tilbyr, og sjekk om det nå er på tide å bytte bank for å spare penger!

Fakta:

Slik pruter du på boliglånsrenten renten din!

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

Les mer: Slik bytter du bank på 1-2-3!

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

Oppdatert: Saken er oppdatert 19. januar med Norges Banks rentebeslutning

*Retting: I første versjon av denne saken kom vi i skade for å skrive at beste rente var rett under tre prosent. Det riktige er fire prosent.

 

Se de beste bankene nå - før rentehevingene

Her ser du de beste bankene etter rentehevingen i desember, men før en eventuell renteheving i januar. Det er stor forskjell mellom de dyreste storbankene og de billigste bankene. Dermed er det penger å spare på å bytte bank.

 


Medlemsfordel

Par sitter foran en laptop

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer