Beste rente på boliglån i september: Blir det en eller to rentehevinger til?

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i september: Blir det en eller to rentehevinger til?

HUSEIERNES RENTEBAROMETER: De billigste boliglånsrentene har passert fem prosent, og de fleste storbankene har passert seks prosent rente på boliglånene. Torsdag er det rentemøte, og spørsmålet er nå: Vil det bli en, to eller flere rentehevinger til i høst?

STORE UTGIFTER: Med renter over seks prosent blir det høye renteutgifter for de fleste i høst og gjennom hele neste år. Ved å prute på renten eller bytte bank kan du spare inn noe. Et halv prosentpoeng ned er 7000 kroner i lavere renterutgifter i året! (Foto: Matilda Wormwood/Pexels)

Rentebarometeret for september viser bankens renter i dagene før Norges Bank har rentemøte torsdag 21. september.

Barometeret viser at de billigste bankene når har boliglånsrenter over fem prosent. De fleste av topp-bankene har latt være å heve rentene sine etter rentemøtet i august.

Så spenningen for høsten er om de tar noen "doble hopp", eller lar oss forbrukere sitte igjen med noe mer.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i september 2023.   

 

Storbankene over 6 prosent

De aller fleste storbankene har på sin side økt renten, og har dermed fått boliglånsrenter over seks prosent.

Aller kraftigst har Nordea tatt i, og de ligger nå nederst av storbankene. Det er ikke godt nytt for Danske Bank-kunder hvis Nordeas oppkjøp av Danske Bank går igjennom.

Les mer: Huseierne møtte Konkurransetilsynet om Nordeas oppkjøp

Vi jobber aktivt for:

– At flest mulig kan eie sitt eget hjem

– Å fremme saker av økonomisk og sosial interesse for landets boligeiere

– Å ivareta den private eiendomsretten

 

Registrer deg

Nytt rentemøte - ny renteheving?

Torsdag 21. september er det altså nytt rentemøte. De aller fleste venter at Norges Bank da vil heve renten på nytt med 0,25 prosentpoeng. Men hva som skjer etter det er mer usikkert.

Statistisk sentralbyrå meldte forrige uke at de venter at dette blir siste renteheving. Andre analytikere har ventet enda en renteheving etter dette.

Uansett: Det du må regne med er at de høye renten blir værende på dette høye nivået i lang tid. De aller fleste tror at dette rentenivået blir værede gjennom hele neste år.

Det betyr at du må sørge for å få ned dine renteutgifter, for eksempel ved å bytte bank!

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

Vi jobber aktivt for:

– At flest mulig kan eie sitt eget hjem

– Å fremme saker av økonomisk og sosial interesse for landets boligeiere

– Å ivareta den private eiendomsretten

 

Registrer deg

Vi jobber aktivt for:

  • At flest mulig kan eie sitt eget hjem
  • Å fremme saker av økonomisk og sosial interesse for landets boligeiere
  • Å ivareta den private eiendomsretten

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler