Beste boliglånsrente i november 2022: Betal ned på boliglånet ditt, ikke til bankens overskudd!

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i november 2022: Betal ned på boliglånet ditt, ikke til bankens overskudd!

RENTEBAROMETER: Huseiernes rentebarometer viser at akkurat nå er det over et prosentpoengs forskjell mellom beste rente og dyreste storbank! Det er altså viktig å prute på egen boliglånsrente!

SJEKK LÅNET DITT: Etter tre rentehevinger bare i høst, skiller det nå mye mellom de gode og de dårlige bankene. Derfor bør du sjekke renten din nå! (Foto: Ketut Subiyanto/Pexels)

Av: Carsten Henrik Pihl, forbruker og kommunikasjonssjef i Huseierne


Huseiernes rentebarometer for november kommer fjorten dager etter at Norges Bank satte opp styringsrenten på nytt.

Storbankene var raske til å heve renten og de fleste bankene på barometeret har hevet renten sine. Men flere av bankene på topp-barometeret har ikke hevet rentene ennå. Noen kommer til å gjøre det i løpet av en uke eller to, bare mens vi har arbeidet med denne saken har flere banker endret rentene sine. 

Men noen venter: Bulder Bank som ligger mot toppen av listen har varslet at de ikke hever renten før 28. desember i år. 

Det kan også være at andre følger etter og holder an rentehevingen.

Storbankene hever stadig renten

Vi ser derimot at storbankene følger etter og hever renten jevnt og trutt. Listen over storbanker viser at dyreste storbankene - DNB og Sparebanken Vest nå er på 4,71 prosent effektiv rente.

Det er over ett prosentpoeng mer enn de billigste bankene!

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i oktober 2022.   

Betal på ditt boliglån - ikke bankenes overskudd!

Samtidig er dette banker som de siste ukene har meldt fra om rekordresultater. Sammen med en hel rekke andre banker. Grunnen til rekordresultentene i bankene er blant annet rentehevingen. Men når bankene tjener penger er det noen som betaler for mye: Ofte er det vi bankkunder!

Du bør heller betale ned på boliglånet ditt, nå som alt blir dyrere. Ikke til bankenes overskudd! Sørg for å prute på renten din, eller å bytte bank!

Dette gjelder særlig du som har lite lån, og god boligverdi. Det skiller enda mer mellom billigste bank og dyreste storbank for deg som har slike lån. Det ser du av barometeret for deg med lån under halvparten av boligverdien (rosa figur under).

Husk at hvis du får ned renten din med 0,5 prosentpoeng, så tilsvarer det en besparelse på 7800 kroner i året etter skattefradrag. Det er gode penger nå som alt blir dyrere!

Les også: Huseierne ønsker ikke strammere utlånsregler!

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 


Medlemsfordel

Par sitter foran en laptop

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor er stoppekrana?

Les mer

Energieffektivisering vil koste

Les mer