Beste boliglånsrente i november 2021: Nå har småbankene også hevet rentene

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i november 2021: Nå har småbankene også hevet rentene

Huseiernes rentebarometer for november viser at en rekke småbanker nå har hevet rentene. Men det er fortsatt banker igjen som har holdt renten uendret. Samtidig har Norges Bank varslet ny renteheving rett før jul. Se de beste rentene på boliglån nå i november.

HEVER SNART IGJEN: Sentralbanksjef Øysten Olsen har varslet at renten skal opp igjen i desember. (Foto: Norges Bank)

Av: , forbrukersjef i Huseierne

NB: Teksten er oppdatert tirsdag 16. november etter nyheten om at DNBs oppkjøp av Sbanken stoppes.

RENTEBAROMETER: Listen over de beste boliglånsrentene for november viser at det er viktig å følge med på renten når man har boliglån!

For storbankene hevet sine renter rett etter at Norges Bank endret styringsrenten i slutten av september. En rekke banker fulgte etter, men på rentebarometeret for oktober kunne vi presentere en rekke banker som ikke hadde hevet rentene sine.

Les også: Hvor mye kan jeg låne?

Toppbankene hever renten

Men det er det flere som har gjort nå. Dette har skjedd siste måned, mens vi forbrukere kanskje har vært opptatt med andre ting som ny regjering og statsbudsjett.

De to viktigste bankene som har hevet rentene denne gangen er de to bankene som lå på toppen av rentebarometeret: Himla og Nybygger. Begge har nå hevet rentene med 0,23 prosentpoeng. Samtidig lå disse bankene så godt an på rentebarometeret i oktober at de fortsatt ligger helt i toppen.

Bare slått av "Him til Etne" - som er et spesiallån for deg som skal flytte til Etne kommune. Men det er det nok ikke så mange som skal.

Flere har ikke økt renten

Samtidig viser rentebarometeret for november at det er en rekke banker på topplisten som ikke har hevet sine utlånsrenter etter at Norges Bank økte rentene 23. september.

Ni av bankene på topplisten har ikke økt sine renter. Noen av disse bankene er banker som tradisjonelt ligger på topplisten vår, som Landkreditt Bank, Bulder Bank, NORDirektebank og Sbanken.

Les også: Hvor stor egenkapital må jeg ha i 2021 for å kjøpe bolig?

DNBs oppkjøp av Sbanken stoppet

Konkurransetilsynet stoppet DNBs oppkjøp av Sbanken 16. november. Dermed vil Sbanken drive videre som egen bank. 

Les mer: Konkurransetilsynet stoppet DNBs oppkjøp av Sbanken

 

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om det siste rentebarometeret fra Huseierne. 

 

Renten settes opp igjen 16. desember

Norges Bank har neste rentemøte torsdag 16. desember. Da har de signalisert at renten settes opp ytterligere 0,25 prosentpoeng.

Det betyr at mange banker vil følge etter. De første storbankene vil antakelig komme med sine rentevarsler 17. desember. Noen vil sikkert tenke at det er dumt at dette skjer rett før jul.

Men jo nærmere jul jo bedre!

Grunnen er at bankene har seks ukers varslingsfrist for rentehevingene sine. Det vil si at hvis rentebeslutningen kommer 17. desember går ikke renten på ditt lån opp før tidligst 28. januar.

Vi følger opp rentebeslutningen 16. desember - og da vil du også få rentebarometeret for desember.

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 579 kroner i året! 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

Usikker på hvilke banker som gir lån der du bor? Se vår store bankoversikt!

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 


Medlemsfordel

Storebrand_banner.jpg

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Støttemur i hagen

Les mer