Beste boliglånsrente i mai: På tide å bytte bank?

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i mai: På tide å bytte bank?

RENTEBAROMETER: Huseiernes rentebarometer for mai viser at de beste rentene har stabilisert seg rett over to prosent. Mens de dyreste rentene på boliglån nå er på nesten tre prosent. Det er over 11.000 kroner å spare i året på å bytte fra dyreste til billigste bank på vårt rentebarometer!

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Rentebarometeret for mai viser at de aller fleste bankene nå har satt opp renten etter renteøkningen i mars. Men den viser også at det er stor forskjell på billigste og dyreste bank.

I toppen er de beste rentene nå på 2,07 prosent, mens de fleste storbanken gir deg renter fra 2,80 prosent. I det skiktet ligger det også en rekke lokalbanker.

Dermed skiller det rundt 0,75 prosentpoeng mellom dårligste og beste bank på vårt rentebarometer.

Se Huseiernes rentebarometer nederst i saken!

Spar 11.700 kroner i året!

Ved å bytte fra en slik dårlig rente til en av de beste rentene vil du kunne spare rundt 11.700 kroner i året. Det er 975 kroner i måneden.

Begge tallene er for et lån på 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligens verdi, og er regnet etter skatt.

For et lån på tre millioner kroner er tallet 17.500 kroner i året, og for et lån på 4 millioner kroner er tallet 23.400 kroner!

Det vil altså være en meget lønnsom telefon til banken å bytte til noe billigere!

Renten skal ytterligere opp

Norges Bank hadde rentemøte tidligere i mai, og signalet er som tidligere: Renten skal mer opp, neste gang 23. juni. Det betyr at boliglånet ditt blir dyrere rett over sommerferien, i og med at bankene må vente seks uker med å sette opp renten for de som allerede har lån.

Det er fortsatt signaler om ytterligere to renteøkninger til høsten.

Derfor er det viktig at du er forberedt, og starter med lavest mulig rente!

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

 

DNB skjuler de beste rentene

Storbanken DNB har en rekke kunder som er i SAGA-programmet. Disse skal få ekstra gode vilkår. Men rentene for boliglånet for disse kundene vises ikke i Finansportalens lister - som er utgangspunktet for Huseiernes rentebarometer. Dermed er det vanskelig å sammenligne om DNBs beste rente vil være til fordel for deg. Til sammenligning viser for eksempel Nordea prisene for sine Premium-kunder.

Dette har ikke DNB lov til. Lån som markedsføres skal det vises listepriser på.

Huseierne har tatt dette opp med Finansportalen som lover at de vil ta affære. Saken ble omtalt i E24 tidligere i mai:

image3qntq.png

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

Usikker på hvilke banker som gir lån der du bor? Se vår store bankoversikt!

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler