Beste boliglånsrente i mai: Kampen om Sbanken-kundene er i gang

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i mai: Kampen om Sbanken-kundene er i gang

RENTEBAROMETER MAI: DNBs mulige oppkjøp av Sbanken har fått konkurrentene til å komme på banen med bedre rentetilbud. Se hvilke banker som er best på boliglån nå i mai.

BEDRE TILBUD: Flere banker har kommet med bedre tilbud i det siste. Se hvilke banker som er best nå. (Foto:  Ketut Subiyanto  på  Pexels)

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne.

I april kom DNB på banen med ønske om å kjøpe opp Sbanken. Planen inneholder ingen konkrete lovnader til kundene, hverken DNBs egne kunder eller Sbankens kunder.

Dette har ført til opprør blant Sbankens kunder, og oppkjøpet er nå til behandling hos konkurransetilsynet.

Les også: Huseierne mener DNBs oppkjøp av Sbanken bør stoppes 

Bankkamp på Vestlandet

Oppkjøpsmeldingen har fått en del bankkunder i Sbanken til å se seg om etter andre banker. I løpet av april har både Himla bank og Bulder Bank senket sine renter og kommer nå med meget gode tilbud til deg som er bankkunde.

Sbanken har hovedkontor i Bergen, og disse to andre bankene er også Vestlandsbanker. Himla er et underbruk av Fana Sparebank, mens Bulder er eid av Sparebanken Vest.

Himlas tilbud på 1,39 prosent effektiv rente er godt for de som får lån i den banken. Pass på at både Hilma, Bulder og forsåvidt også Nybygger.no som ligger øverst på barometeret, er nettbanker med stor grad av selvbetjening. Men er det greit for deg, er tilbudene gode.

(Etne sparebank ligger aller øverst på listen med "Him te Etne", men for å få det lånet må du flytte til Etne, og det er det jo ikke så mange som skal.)

Blant storbankene har Sparebank1 Østlandet senket renten siden sist. Men til sammenligning er renten der nesten 0,70 bak renten som Himla nå tilbyr.

Bankene som kjemper om medlemskunder har også rørt på seg. Medlemmer i Juristforbundet (Handelsbanken) og Akademikerne (Danske Bank) får nå lån til 1,35 prosent, effektiv rente. Med det er det snart ett prosentpoeng forskjell mellom Danske Banks tilbud til Akademikerne og vanlige kunder. 

Det er rom for rentesenkning!

Disse rentenedgangene beviser at det er marginer hos bankene for å sette ned renten. Muligens er det flere banker som vil følge etter nå før sommeren. Andre banker vil vente til renten går opp til høsten for å sette opp litt mindre enn styringsrenten går opp. Eller vente med renteheving til heving nummer to.

Du som bankkunde kan utnytte at det er marginer: Bruk rentebarometeret til å prute på renten i egen bank, eller bytt bank hvis du ikke får svarene du vil ha!

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

Usikker på hvilke banker som gir lån der du bor? Se vår store bankoversikt!

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.


Medlemsfordel

Par sitter foran en laptop

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer