Beste boliglånsrente i juni: Småbankene har økt renten, nå ventes nye rentehevinger

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i juni: Småbankene har økt renten, nå ventes nye rentehevinger

RENTEBAROMETER: I rentebarometeret for juni er det småbankene som har hevet renten. Med boliglånsrenter rett rundt fem prosent venter vi på Norges Banks renteheving 22. juni.

FLYTTE LÅNET? Rentene er nå rekordhøye og det er kanskje på tide å flytte lånet!

Rentebarometeret for juni er gjennomført rett før Norges Banks rentemøte 22. juni. Dette for at du skal vite "nullpunktet" for boliglånsrentene før rentemøtet 22. juni.

At Norges Bank da setter opp renten er ikke spørsmålet. Men nå frykter mange at det blir "dobbelt" renteheving på 0,5 prosentpoeng. Det vil gi en boliglånsrente på nesten 6 prosent for mange.

Småbankene øker renten

I og med at det er hyppige rentehevinger er renteoversiktene fortsatt litt "rotete". Forskjellen fra mai til juni er at nå har mange av småbankene hevet renten. Dermed er beste rente i rentebarometeret Himla fra Fana Sparebank på 4,29 prosent.

Fortsatt er alle topp 15-bankene under fem prosent, men bare såvidt. Det vil si at med neste renteheving vil femtallet synes på topp 15-listen.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i jui 2023.   

 

Nærmer vi oss 6 prosent boliglånsrente?

Dårligst av storbankene er Sparebanken Vest som har en listepris på vårt 2-millionerslån på 5,49 prosent effektiv rente. Det betyr at hvis det blir 0,5 prosentpoeng renteheving fra Norges Bank på torsdag, vil de være nesten på seks-tallet!

Vi kan gå en tung høst i møte.

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler