Beste boliglånsrente i februar: Bytt bank før renteøkningen kommer!

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i februar: Bytt bank før renteøkningen kommer!

Huseiernes rentebarometer for februar viser stabile forskjeller på gode og dårlige banker. Økende boligpriser fører til at flere og flere tror at renteøkningen kommer allerede til høsten. Du kan forberede deg ved å ha den laveste mulige renten før det blir dyrere med lån.

SJEKK RENTEN I DAG: Bankbytte i vår er lurt. Du får ned kostnadene nå, og står godt rustet før renteøkningen kommer. (Foto: Marcus Aurelius/Pexels.)

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Huseiernes rentebarometer for februar viser at det fortsatt er mulig å få meget gode lånevilkår. Beste rente på boliglån ligger fortsatt på rekordlave 1,20 prosent.

Dette lånet er i en ren nettbank som kankje ikke passer alle. Men du skal ikke så mye nedover på listen før du finner "vanlige" banker også.

Nytt på listen for februar er at Skagerak Sparebank i Telemark har kommet inn med gode vilkår i sin vanlige bank. Faktisk bedre enn i nettbanken "NORDirektebank" som de også eier. Men tilbudet fra Skagerak er bare for kommunene rundt Kragerø der banken ligger, mens i nettbanken får du lån i hele landet.

Beste medlemslån er fortsatt 1,41 prosent for medlemmer av Juristforbundet og Akademikerne. Mens de som har pensjon i KLP (kommunalt ansatte unntatt i Oslo og helsearbeidere) har fått en rentenedgang til 1,61 prosent siden sist - fra 1,76.

Usikker på hvilke banker du kan få lån i der du bor? Se vår store oversikt her! 

Når går renten opp?

Et av de store spørsmålene blant landets økonomer er nå om når renten går opp. Norges Bank antydet ved rentemøtet i desember at renten skulle opp i starten på 2022

Etter det har boligprisene fortsatt å gå i været, og mange legger skylden på det lave rentenivået. Derfor er det nå mange som venter at renten kommer til å stige allerede i høst.

Neste rentemøte hos Norges Bank er 18. mars, da får vi se om de også har gjort seg noen nye tanker. En renteøkning vil uansett være godt nytt, for det betyr at norsk økonomi er på vei til å ta seg opp etter koronapandemien.

Se hvilke banker som er best i februar i listen nederst i saken!

imageqa3s.png

BEDRE RÅD TIL DET DU LIKER: Ved å prute på renten og få lavere renteutgifter får du mer å rutte med. De pengene kan du for eksempel bruke på ting du liker! (Foto: Katerina Holmes from Pexels.)

Du må forberede deg!

Din oppgave som aktiv forbruker er nå å sørge for at boliglånet ditt starter med så lav rente som mulig. Forhandle med den banken du har lån i, eller bytt bank.

Husk at du kommer til å spare penger allerede nå i vår. Får du renten ned 0,5 prosentpoeng, betyr det 7200 kroner spart i året. Det er greit betaling for den korte tiden det tar å bytte bank.

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

Usikker på hvilke banker som gir lån der du bor? Se vår store bankoversikt!

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 


Medlemsfordel

Par sitter foran en laptop

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor er stoppekrana?

Les mer

Energieffektivisering vil koste

Les mer