Beste boliglånsrente i august: Betaler du for mye for boliglånet ditt?

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i august: Betaler du for mye for boliglånet ditt?

RENTEBAROMETER: Nye tall viser at nordmenn fortsatt har for høy rente på boliglånet sitt. Bruk Huseiernes rentebarometer til å finne det beste boliglånet for deg.

SJEKK RENTEN DIN: Normenn betaler for mye for boliglånet, bruk Huseiernes nye rentebarometer til å sjekke om du kan få bedre rente!

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Norske bankkunder betaler for mye for boliglånet sitt. Det viser tall fra SSB. Tall for juni viser at de som har boliglån nå har en boliglånsrente på 1,92 prosent.

Dette er godt unna de beste rentene i Huseiernes rentebarometer som starter på 1,56 prosent. Se tabell lenger ned på siden!

(Det har vært få endringer i tallene gjennom sommeren, så SSB-tallene for juni er sammenlignbare med Huseiernes rentebarometer for august.)

Merk også at tallene fra SSB er snitt-tall for alle boliglån. Huseiernes rentebarometer er for de med 25 prosent egenkapital. Men med mer egenkapital, for eksempel på 40 eller 50 prosent er det ikke vanskelig å få renter godt ned på 1,50-tallet, noen ganger lavere.

Derfor viser tallene fra SSB at mange i dag betaler for mye i boliglånsrente.

Tilsvarende viser SSB-tallene for juni at de som tar opp nye lån får 1,80 prosent i rente, vesentlig bedre enn de eksisterende på 1,92 prosent.

 

Bytt bank - spar penger!

Det er penger å spare! Du sparer for eksempel 7200 kroner i året - eller 600 kroner i måneden hvis du får et halvt prosentpoeng lavere rente ved å prute eller bytte bank.

Beste medlemskapslån er for tiden Akademikerne i Danske Bank. Der er renten på vårt sammenlignbare lån på 2 millioner kroner innenfor 75 % verdi på 1,41 prosent. Dette er faktisk en liten rentenedgang siden juli på 0,05 prosentpoeng!

Vanlige kunder i Danske Bank bør derimot se seg om etter en annen bank. Danske Bank er dårligst av storbankene for vanlige kunder. Danske Banks tilbud er der på 2,25 prosent.

 

Fakta:

Medlemsfordel: Lån i Storebrand

Husk Huseiernes medlemsfordel: Huseiernes medlemslån i Storebrand bank har en effektiv rente på standardlånet på to millioner innenfor 75 prosent av boligens verdi på 1,82 prosent effektiv rente!

Beste rente for lån over 4 millioner kroner til 70 prosent av boligens verdi: 1,62 prosent effektiv (1,56 prosent nominell)

Les mer her!

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer