Beste boliglånsrente i august: Blir det «dobbelt» renteheving igjen?

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i august: Blir det «dobbelt» renteheving igjen?

RENTEBAROMETER: Du får fortsatt boliglånsrenter under tre prosent, viser Huseiernes renteoversikt for august. Men det kan det fort bli slutt på. Førstekommende torsdag er det varslet ny renteheving, og mange tror også denne blir "dobbelt".

ØKTE UTGIFTER: Nå kommer renteøkningen på en snor. i juni, nå i august, og neste kommer antakelig i september. Dette fører til økte renteutgifter for deg. Ved å velge riktig bank kan du senke utgiftene dine. (Foto: Norges Bank).

Av: Carsten Henrik Pihl, forbruker- og kommunikasjonssjef i Huseierne

På rentemøtet i juni varslet sentralbanksjef Ida Wolden Bache at det nok blir renteheving på rentemøtet nå torsdag 18. august.

Da antok man at den ville bli på 0,25 prosentpoeng. Men med meget høye inflasjonstall for juli er det mange nå som tror på at rentehevingen også i august blir på 0,5 prosentpoeng.

I såfall vil rente ha økt 1,75 prosentpoeng siden rentehevingene startet i september i fjor.

Fortsatt renter under tre prosent

Huseiernes renteoversikt for august viser at du fortsatt får boliglånsrente under tre prosent. Og de bankene som ligger på topplisten nå har stort sett hatt sine rentehevinger etter at Norges Bank satte opp renten i juni.

Dermed gir rentebarometeret en god oversikt over hvilket rentenivå du kan få nå.

Men med en renteøkning på 0,5 prosentpoeng vil de beste boliglånsrentene nok gå over tre prosent. Men kanskje enda verre: de dyreste bankene vil nesten komme opp til fire prosentpoeng.

Dette er altså tiden for å sjekke med banken din hvilken rente du har og hva du kan få andre steder. Se vår pruteguide nederst i saken!

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

Boliglånet blir dyrere fra oktober - for denne gang

Vi antar at Norges Bank setter opp renten nå på torsdag 18. august. Bankene vil antakelig annonsere sine rentehevinger fra fredagen etter. Det er seks ukers varslingsfrist, slik at boliglånet blir dyrere fra starten av oktober - på grunn av denne rentehevingen.

Dette er kanskje en fattig trøst, fordi rentehevingene som kom etter Norges Bank satte opp renten i juni får virkning nå midt i august.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i mars 2022.   

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer