Huseiernes leilighetsindeks

Gå til hovedinnhold

Klikk på sylene for å se detaljer for byen. Du kan også filtrere hvilke kostnader du ønsker å se i det grå feltet (Velg kostnad som vises). 

Se hva det koster å bo i hus i din kommune

Tallene gjengitt i tabellen gir gjennomsnittsbetraktninger for de ulike byene. Utgangspunktet er basert på en standard leilighet på 70 m2. Personlige utgifter vil variere ut fra blant annet gjeldsgrad, rente og forbruk.

 

Om tallene: Bokostnadene gjelder for en standard leilighet på 70 m2. Tallene er sammenstilt av Samfunnsøkonomisk analyse for Huseierne.

 

Kilder: Materialet om eiendomsskatt og kommunale gebyrer er levert av SSB og basert på data som kommunene selv rapporterer inn til SSB. Materialet om forsikring er hentet fra Finans Norge. Materialet om vedlikeholdskostnader er levert av SSB og bearbeidet av Samfunnsøkonomisk Analyse. Beregning av energikostnader og rentekostnader er basert på statistikkunderlag fra en rekke kilder (SSB, Norges Bank, NVE, Nordpool) og bearbeidet av Samfunnsøkonomisk analyse. Alle beregningene er dokumentert i en egen rapport.

 

Grafikktjenesten er levert av Flourish. 

LAST NED RAPPORTEN:

Bokostnadsindeks for leiligheter


Det er dyrt å eie og bo i leilighet i seks store byer her til lands. Oslo er klart dyrest, mens Kristiansand er billigst.

 

Det viser Bokostnadsindeksen for leiligheter utarbeidet av analysemiljøet Samfunnsøkonomisk Analyse på oppdrag fra forbrukerorganisasjonen Huseierne.

 

Bokostnader for leilighet på 70 kvadratmeter i kroner i 2022:

  • Oslo 137 525 kr
  • Bergen  107 090 kr
  • Trondheim 105 817 kr
  • Tromsø   99 716 kr
  • Stavanger 96 644 kr
  • Kristiansand 94 788 kr