Se hva det koster å bo i din kommune

Gå til hovedinnhold

Finn din kommune ved å klikke på kartet eller bruk søkefeltet. Her får du detaljert informasjon om bokostnadene og du kan sammenligne med andre kommuner.

Under kartet finner du fylkesinndelte lister og topplister. 

Tallene gjengitt i tabellen gir gjennomsnittsbetraktninger for de ulike kommunene. Utgangspunktet er basert på en standard enebolig på 120m2. Personlige utgifter vil variere ut fra blant annet gjeldsgrad, rente og forbruk.

Fylke- og topplister

 

Om tallene: Bokostnadene gjelder for en standard enebolig på 120 kvm. Tallene er sammenstilt av Samfunnsøkonomisk analyse for Huseierne.

 

Kilder: Materialet om eiendomsskatt og kommunale gebyrer er levert av SSB og basert på data som kommunene selv rapporterer inn til SSB. Materialet om forsikring er hentet fra Finans Norge. Materialet om vedlikeholdskostnader er levert av SSB og bearbeidet av Samfunnsøkonomisk Analyse. Beregning av energikostnader og rentekostnader er basert på statistikkunderlag fra en rekke kilder (SSB, Norges Bank, NVE, Nordpool) og bearbeidet av Samfunnsøkonomisk analyse. Alle beregningene er dokumentert i en egen rapport.

 

Grafikktjenesten er levert av Flourish. 

LAST NED RAPPORTEN:

Bokostnadsindeksen for norske husholdninger 2021

Kostnadene ved å eie og bo i sin egen bolig øker kraftig fra 2021 til 2022 med en oppgang på 18 prosent. Det er en økning i snitt på hele 23.000 kroner, eller nesten 2000 kroner i måneden!

 

Det kommer frem av Bokostnadsindeksen, laget av analysemiljøet Samfunnsøkonomisk Analyse på oppdrag fra Huseierne.