Juridisk rådgivning fra Huseierne

Gå til hovedinnhold

Juridisk rådgivning fra Huseierne

Medlemskapet i Huseierne inkluderer gratis juridisk rådgivning i saker som omhandler bolig og eiendom. Slik kommer du i kontakt med oss!

RING OSS: Du kan ringe våre dyktige juridiske konsulenter for å få svar på enkle juridiske spørsmål.

Vi hjelper deg 

 • Spør vår Chatbot "Lucy".
 • Finn svar på våre nettsider.
 • Ring jusstelefonen vår så mye du vil for enkle juridiske spørsmål, tlf. 22 47 75 07.
 • Inntill en time rådgivning i mer kompliserte saker. Les mer under. 
 • Rådgivning fra våre samarbeidsadvokater.

 

 

Spør vår chatbot "Lucy" om råd

Lucy kan hjelpe deg døgnet rundt, året rundt, og er flott å bruke for å få informasjon og råd om hvordan lovverket fungerer. Få tips om hvordan man bør gå frem juridisk i ulike tilfeller. Lucy finner du ved å klikke på chateboblen nederst til høyre på siden.  Les mer her.

Chatboten vil ikke kunne løse alle juridiske konflikter, men den vil i mange tilfeller kunne gi medlemmene våre gode og viktige juridiske råd når de trenger det.

Den vil kunne svare på spørsmål som gjelder de fleste rettsområdene tilknyttet det å eie egen bolig, for eksempel skatt, utleie, nabokonflikter, arv og kjøp og salg av bolig.

Finn svar på ditt spørsmål!

Huseiernes flinke advokater har svart på tusenvis av spørsmål fra medlemmene. Her har vi samlet gode svar på spørsmål som ofte stilles.

 

Ring jusstelefonen

Du kan ringe vår jusstelefon med enkle juridiske spørsmål så mye du vil. Ring 22 47 75 07 for å komme i kontakt med våre juridiske rådgivere.

Telefonen er åpen mandag til fredag mellom kl. 08.30 og 15.30.


Skriftlig saksbehandling i større saker

I større og mer kompliserte saker får medlemmene gratis rådgivning fra advokater ansatt i Huseierne, i inntil én time per år.

Ut over den gratis rådgivningstimen fakturerer vi 1875 kroner per time, inkl. mva. så sant vi har kapasitet til å følge opp saken.

Ved skriftlige henvendelser bestreber vi oss på å ha en saksbehandlingstid på 10 virkedager. I perioder kan saksbehandlingstiden bli lenger.

Sakene registrerer du ved å logge deg inn på Min side og velge "Mine saker". 

Logg inn

Rådgivining fra våre samarbeidsadvokater

I saker som våre advokater ikke har kapasitet til å følge opp ut over gratistimen, vil medlemmene bli henvist til en av våre samarbeidsadvokater etter avtale. Dette gjelder også saker der et medlem er i konflikt med et annet medlem.

Hos våre samarbeidsadvokater får du:

 • En halv times gratis rådgivning, og deretter
 • 20 % rabatt på vanlig timepris 

Her kan du se oversikt over våre samarbeidsadvokater.

Det handler om hjemmet ditt

 • Rabatter på boligrelaterte produkter og tjenester
 • Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
 • Gratis kurs i boligrelaterte temaer
 • Medlemsmagasinet Hus & Bolig
Alternativ tekst

Medlemmer i advokatforeningen

Alle advokater i Huseierne har advokattittel gitt i Norge, og tillatelsen til å drive advokatvirksomhet er gitt av Tilsynsrådet for advokatvirksomhet. Alle advokatene er medlem i Advokatforeningen.

Advokatene har en obligatorisk sikkerhetsstillelse som dekker yrkesansvaret. Sikkerhetsstiller er AIG Europe S.A, Klingenberggt. 4, Postboks 1588 Vika, 0118 Oslo. Sikkerhetsstillelsen er uten geografisk begrensning.

Dersom du mener en av våre advokater har brutt Regler for god advokatskikk, kan du klage til Advokatforeningens disiplinærutvalg. Du kan også klage dersom du mener advokaten krever et urimelig høyt salær. Klageordningen er gratis. For nærmere informasjon klikk her