Skriftlig budgivning fra årsskiftet

Gå til hovedinnhold

Skriftlig budgivning fra årsskiftet

Dette er en fordel både for eiendomsmeglere og huskjøpere, mener Huseiernes Landsforbund.

- Det er ikke mange henvendelser vi får per år der våre medlemmer føler at det ikke er gått riktig for seg i budrunden, men hver eneste sak er en for mye, sier advokat Einar Frigland i Huseiernes Landsforbund. Derfor blir den skriftlige budgivningen en vinn-vinn for både huskjøpere og eiendomsmeglere.

Finanstilsynet har reagert på klager fra folk som føler at meglere ikke har håndtert budrunden korrekt, og det innføres derfor krav om skriftlighet fra 1. januar 2014. Det betyr at hvert eneste bud skal kunne spores og gjenfinnes, enten det er kommet som brev, per e-post, sms eller faks. 

- På denne måten sikres bevisene, man unngår tvist om det virkelig forelå et reelt bud eller ikke, og ingen behøver lenger være i tvil om man byr mot «spøkelser» eller mot reelle konkurrenter om en eiendom, sier Frigland.

Megler må også innhente bydernes legitimasjon på forhånd. 

- Den økte sikkerheten i budrundene er en vinn/vinn-situasjon: Byderne føler trygghet i en opphetet budrunde, og bransjen får økt tillit.  Prisen for å innføre dette systemet er liten, men gevinsten for alle er stor.  Vi skal huske på at hver eneste omgang i budrunden kan bety mye penger for den enkelte huskjøper, avslutter adv. Frigland i Huseiernes Landsforbund.

Kilde: Huseiernes Landsforbund

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer

Lad elsparkesykkelen med vett

Les mer