Kurs: Farer og feler ved arv og gaver

Gå til hovedinnhold

Kurs: Farer og feler ved arv og gaver

Overveldende deltakelse på kurs i ”Farer og feller ved arv og gaver” på Quality Hotell og Resort i Sarpsborg onsdag 15. mai.

Huseiernes Landsforbund avd. Østfold Sør arrangerte kurs i temaet ”Farer og feller ved arv og gaver” på Quality Hotell og Resort i Sarpsborg onsdag 15. mai. 210 medlemmer deltok på kurset, som for øvrig ble holdt av advokat Per Sannrud, HL’s juridiske ansvarlige i Østfold Sør. Det har aldri tidligere vært flere deltakere på kurs i HL-regi i Østfold Sør.

Dette var det tredje kurset som HL Østfold Sør har arrangert i år. De to første hadde tema ”Farer og feller ved utleie” og ble arrangert henholdsvis i Sarpsborg og i Halden, mens dette kurset omhandlet Arv og gaver og ble arrangert i Sarpsborg. Hittil har 550 medlemmer vært innom kursene våre, og det er vi kjempefornøyd med.

Det er tydelig at temaer som gjelder verdier knyttet til eiendom, enten det er snakk om eneboliger, fritidsboliger, leiligheter eller andre eiendomsrelaterte forhold, har stor interesse blant HL’s medlemmer. Interessen for kurset om arv og gaver var så voldsom at vi dessverre måtte si nei til de siste som meldte seg på fordi vi hadde begrensninger på antallet deltakere til maksimalt 200. Vi sprengte riktignok antallet, men heldigvis er Quality Hotell og Resort fleksible og har lokaler som klarer det meste, så vi fikk i hvertfall øket antallet til 210. Vi vil vurdere om vi kan klare enda større grupper senere.

Foredragsholder var som nevnt advokat Per Sannrud fra advokatfirmaet Ytterbøl & Co. Han klarte å holde alle deltakerne interessert i temaet i to timer, og tilbakemeldingene fra kursdeltakerne er strålende!

I tillegg til adv. Sannrud stilte Ytterbøl & Co med hr.adv. Thorer Ytterbøl og adv. Dag Olav Rise, slik at medlemmene fikk anledning til å stille personlige spørsmål direkte til advokatene i pausen og etter at foredraget var ferdig. Dette var en ekstra god service fra advokatene som medlemmene visste å sette pris på.

HL avd. Østfold Sør vurderer å arrangere flere kurs i dette temaet siden interessen var så stor, og fordi vi dessverre måtte si nei til et 20-tall medlemmer som ikke fikk plass. Vi vurderer å legge et kurs allerede tidlig til høsten.

Neste kurs på den ordinære kurskalenderen er i Fredrikstad 18. september. Da skal vi arrangere et seminar om kjøp av bolig. Dette seminaret vil bli rettet mot boligkjøpere og boligselgere, kanskje særlig yngre mennesker som skal inn i boligmarkedet. Vi vil fokusere på hva man bør undersøke, hvordan man leser takst og boligsalgsrapport, hvordan man opptrer på visning, kontakten med eiendomsmeglere, kontraktsskriving, reklamasjoner på feil og mangler osv. Vi tror dette kurset kan bevisstgjøre både boligselgere og boligkjøpere slik at de er klar over farer og feller ved kjøp og salg av bolig!

For øvrig ønsker vi alle medlemmer i Huseiernes Landsforbund avd. Østfold Sør en riktig god sommer! Bruk Huseiernes Landsforbunds medlemsfordeler! Sjekk info på www.huseierne.no!

Med vennlig hilsen

Siv.ing. Ole Øyvind Moen

Distriktsleder HL Østfold Sør

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer