Nytt kurs: Solcelleanlegg for boligeiere

Gå til hovedinnhold

Nytt kurs: Solcelleanlegg for boligeiere

Huseierne får mange spørsmål om solcelleanlegg og egenproduksjon av strøm. Nå kan du ta vårt ferske solkurs helt gratis, og få svar på store og små spørsmål du måtte ha om solpaneler på eget tak.

Høye strømpriser fikk flere til å sette i gang med klassiske enøktiltak som etterisolering, bytte av vinduer og installasjon av varmepumpe, men det har også vært en enorm økning i interessen for solcelleanlegg på eget tak.

Stadig flere er nysgjerrige på solcelleanlegg og har lyst til å produsere sin egen strøm, men vet ikke hvor de skal begynne. 

Nettopp derfor har vi i Huseierne laget et nyttig kurs som tar deg gjennom alt du trenger å vite om solcelleanlegg på eget tak. 

Mange spørsmål om sol på eget tak

Vi i Huseierne får mange spørsmål solcelleanlegg. Alt fra anskaffelse, det tekniske, det praktiske og ikke minst: pris og lønnsomhet. 

De siste årene har vi boligeiere opplevd svært varierende strømpriser, og usikkerheten rundt hvor stor strømregningen blir neste måned har fått mange av oss til å ta smarte grep hjemme.   

Solpaneler på taket er en større investering enn varmepumpe og andre klassiske tiltak, og det er i tillegg et relativt nytt tiltak som mange boligeiere har begrenset kunnskap om.

Derfor har vi laget et enkelt og informativt kurs som tar deg gjennom alt du trenger å vite om solcelleanlegg på eget tak. 

 

Dette får du lære på kurset:

 • Hvilke deler et solcelle anlegg har, og hva de gjør
 • Hvordan du avgjør om huset ditt er klar for installasjon av solcelleanlegg 
 • Monteringsvinkel og retning av solcellemoduler
 • Hvordan du skal innhenten tilbud fra leverandører
 • Økonomien i et solcelleanlegg og muligheter for energilagring
 • Egeninnsats og dokumentasjon

Hus med socellepanel på taket

HVA OG HVORDAN: I det digitale kurset går vi blant annet gjennom hva du skal se etter, hvordan et anlegg skal installeres, og hva som kreves av boligen din. Du får også en innføring i økonomien - hvor mye strøm du sparer og hva dette koster.

Mye å tenke på

År med stor usikkerhet knyttet til strømpriser og stadig mer fokus på klimamål og EU-direktiver, har ført til en stor økning i interessen for solcelleanlegg.

Det er positivt at antall leverandører er hundredoblet, men det gjør også at det kan være vanskelig for forbruker å navigere og velge.

For hva må du som boligeier tenke på før du investerer i solcelleanlegg på huset ditt?

I dette kurset lærer du det grunnleggende om teknologien og virkemåten, hvilke vurderinger du bør gjøre, innhenting av tilbud og hva som er avgjørende for at du skal lykkes. 

Du finner ut når solcelleanlegg produserer gjennom året og døgnet, og får kunnskap om økonomi, kostnader, lønnsomhet, nedbetalingstid, garantier og ikke minst dokumentasjon.

Det er totalt 18 leksjoner, og du kan se de ulike delene flere ganger, spole og stoppe som du vil.

Samarbeidsprosjekt

Du trenger ingen forkunnskaper for å ta kurset. Kurset er perfekt for nybegynnere uten forhåndskunnskap, eller for de som vet litt og vil bli tryggere på tematikken.

Etter kurset er målet at du skal kunne ha et godt grunnlag for å selv kunne kjøpe et solcelleanlegg fra en seriøs leverandør.

Kurset er tilgjengelig i Huseiernes digitale kursportal på Videocation for alle medlemmer. Kurset er et samarbeid mellom Huseierne, Nelfo, Solenergiklyngen og Norconsult.

Husk at som medlem av Huseierne har du alltid gratis tilgang til boligrelaterte kurs. I samarbeid med Videocation tilbyr vi digitale kurs som du kan ta hvor du vil og når det passer deg.  

Ta kurset nå!

For deg som har tatt et av Huseiernes digitale kurs på Videocation før - gå rett til kurset: Du finner Solcellekurset her

For deg som ikke har tatt et av våre digitale kurs på Videocation før, må du registrere deg.

Les mer om prosessen her: 

Få tilgang til våre digitale kurs

 - ved å opprette en bruker på Videocation.no

 1. Gå til Videocation.no
 2. Fyll inn fornavn og etternavn
 3. Bruk samme epost som hos Huseierne
 4. Opprett passord
 5. Velg kurs du vil se

Hvis du allerede har en bruker er det bare å logge inn. 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer