Norges beste BSU-kalkulator

Gå til hovedinnhold

Norges beste BSU-kalkulator

Nå lanserer Huseierne landets råeste BSU- kalkulator, som er gratis i bruk for alle.

PLANLEGG SPARINGEN med vår nye BSU-kalkulator. Du kan raskt få svar på hvor mye du må spare i måneden for å oppnå et bestemt sparemål, i tillegg til svar på hva et fast månedlig sparebeløp gir deg i sparesaldo.
PLANLEGG SPARINGEN med vår nye BSU-kalkulator. Du kan raskt få svar på hvor mye du må spare i måneden for å oppnå et bestemt sparemål, i tillegg til svar på hva et fast månedlig sparebeløp gir deg i sparesaldo.

Siden sparingen er langsiktig, er det mange som er usikre på hvor mye man må spare i måneden for å få nok til egenkapitalkravet. For de fleste unge er det nettopp dette som er det store hindret for å få realisert boligdrømmen.

– Vår BSU-kalkulator gjør det enklere å planlegge sparingen. Du kan få svar på hvor mye du må spare i måneden for å oppnå et bestemt sparemål, men du kan også få raskt svar på hva et fast månedlig sparebeløp gir deg i sparesaldo. Kalkulatoren er nyttig både for deg som er ny sparer og for deg som allerede er godt i gang med sparingen, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.

I tillegg er den koblet opp mot Finansportalen, slik at du hele tiden kan se hva som er beste BSU-rente. Husk at «bare» et halvt prosentpoeng i rente, fort blir tusenvis av kroner fra kontoen opprettes til den er full.

Du kan teste ut vår nye kalkulator her.

Bankens beste rente

Boligsparing for unge, BSU, er et populært spareprodukt for mange unge.

– BSU-renten er svært høy hvis du sammenligner med ordinære spare- og innskuddsrenter, så hvis man klarer å legge av penger hver måned er det svært lønnsomt å sette pengene på BSU. Desto tidligere på året du setter inn pengene, desto mer får du igjen grunnet den gode renten.

Tidligere i år kuttet mange av landets største banker kraftig i BSU-renten, så selv om renten virker bra så er det store forskjeller.

­– Ikke la deg lure av den tilsynelatende høye renten. Du kan faktisk tjene flere tusen i året på å spare i BSU i den banken som gir deg høyest rente, så ikke glem å bruke forbrukermakten din. Det kan være mange ekstra kroner i å velge den banken som gir deg best avkastning på sparepengene dine, sier Meyer.

Noen spilleregler må du følge

Hvis du synes det er vanskelig å spare på egenhånd, kan du opprette en spareavtale med banken hvor du hver måned overfører et fast beløp til BSU. Du kan også betale inn beløp i større summer, eller hele beløpet på 25.000 kroner med en gang.

For å få maks utbytte av BSU, så må du ha skattbar inntekt. Uten det får du god rente på pengene, men du taper likevel mye på å ikke få skattefradraget. Skattefradraget er på hele 20 prosent av sparebeløpet, det vil si 5.000 kroner i året dersom du sparer maksimumsbeløpet.

Spare til bolig er det smarteste du gjør. Regn ut hvor mye du kan spare med vår kalkulator.

Pengene låses ved årsskifte, og det er da det utløses skattefradrag på 20 prosent av innskuddet. Det går selvsagt an å ta ut det du har spart siste året før årsskiftet, men da går du altså også glipp av skattefradraget.

Mange tror også at man bryter BSU-kontrakten ved å bytte BSU-bank, men det er ikke tilfelle. Det er kun hvis du tar ut alle pengene og bruker det til formål som ikke er knyttet til bolig, at du bryter avtalen. Merk at du da må betale tilbake skattefradraget du har fått.

linda@huseierne.no

Verdt å vite om BSU:

  • Du kan spare inntil 25.000 kroner i året, 300.000 kroner totalt.
  • Du kan spare til og med det året du fyller 33 år.
  • Bankene gir deg beste rente på BSU- sparing, men det er store forskjeller fra bank til bank.
  • Du trenger ikke å spare et fast beløp eller maksbeløpet årlig, og pengene du setter inn er ikke bundet til bolig og sperret for uttak før ved årsskiftet.
  • Hvis du har skattbar inntekt, får du i tillegg et skattefradrag. Skattefradraget er på 20 prosent av sparebeløpet, det vil si 5.000 kroner i året dersom du sparer maksbeløpet.
  • Pengene kan kun brukes ved kjøp av bolig, eller ved nedbetaling av lån på en bolig du allerede har kjøpt.
  • Du kan flytte din BSU-konto til en annen bank hvis du ønsker det uten at det får noen konsekvenser.
  • Hvis du avslutter BSU-kontoen, kan du ikke opprette en ny BSU-konto på et senere tidspunkt.
  • Du må også betale tilbake det du har fått i skattefradrag på disse pengene hvis du bryter avtalen, altså avslutter sparingen og bruker pengene på noe annet.
  • Du kan beholde BSU-kontoen og den gode renten etter fylte 33 år, men du kan ikke fortsette å spare i den.

Kontaktpersoner

Morten Andreas Meyer

Generalsekretær

+47 920 81 967 Send e-post

Bilde og video