Hus & Bolig er nå på vei

Gå til hovedinnhold

Hus & Bolig er nå på vei

En ny utgave av Huseiernes medlemsblad er nå på vei til din postkasse. Hovedsaken handler om hvor vi skal bo etter fylte 60. Har vi økonomi til å flytte til en lettstelt leilighet, eller må vi gjøre endringer der vi bor – og lar det seg gjøre?

Aldersvennlige boliger er mangelvare. Og de er dyre. Nesten én av fire eldre tror ikke de vil ha råd til å kjøpe den boligen de ønsker seg, viser en ny undersøkelse om eldres boligbehov. Nina Thomlevold på Gjøvik er en av dem. Hun bor landlig i et stort hus noen km utenfor sentrum, men huset er lite tilpasset alderdommen og hun har mye å vedlikeholde.

- Jeg tviler på om jeg får så veldig mye mer enn 2, 5 millioner for boligen jeg bor i nå. Og skal jeg kjøpe noe mer praktisk og aldersvennlig i Gjøvik sentrum, en treroms leilighet med overnattingsplass til barnebarna, må jeg fort ut med 6 millioner, sier Nina Thomlevold (64).

- Dette er en klassisk utfordring i alle utkantkommuner. Man har en stor, attraktiv bolig, men ønsker å flytte nærmere sentrum hvor prisene er mye høyere, sier kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik til Hus & Bolig.

Les hele saken i bladet som nå er på vei i posten.

Energi og vannressurser

Hus & Bolig har også besøkt en sivilingeniør som har bygget et pluss-pluss hus på Kongsberg, et hus som produserer mer energi enn det som brukes, og vi har vært i Drammen hos en kar som samler regnvann i cisterner og bruker det i toalettene.

Ellers vil du blant annet finne stoff om hvitvasking og korrupsjon, om sensorteknologi som kan overvåke kjellerveggene, om støv, om farlige planoverganger, om påbygg i høyden som kan finansiere energioppgradering i eldre boligblokker.

En av Huseiernes advokater forteller hva du kan gjøre for å skjerme deg på balkongen. Og har du våpen må du også ha våpenskap.

Tema er enøktiltak, og her kan du blant annet lese om de nye varmepumpeberederne – varmtvannsberedere som varmes opp med luft-til-luft varmepumper.

Det er bare å glede seg!

husogbolig nummer 3-23 hele bladet.jpg

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor er stoppekrana?

Les mer

Energieffektivisering vil koste

Les mer