Fått feriepenger? Sett dem på Huseiernes høyrentekonto, da vel!

Gå til hovedinnhold

Fått feriepenger? Sett dem på Huseiernes høyrentekonto, da vel!

I disse dager går mange rundt med litt fetere lommebok enn ellers. Har du et bevisst forhold til hva du skal gjøre med feriepengene?

- Huseiernes høyrentekonto i Storebrand er rett og slett en av de beste høyrentekontoer i landet. Har du feriepenger til overs bør du absolutt kikke nærmere på denne kontoen, oppfordrer Omar Khan i Storebrand og Alfhild Krokan Heyerdahl i Huseierne.

For mange er årets feriepengeutbetaling litt ekstra kjærkommen. Vi er inne i en dyrtid der de fleste av oss kjenner godt på at de daglige utgiftene har vokst. Da er det ekstra viktig å ha et bevisst forhold til hva feriepengene skal brukes til.

Svak krone gir dyrere utenlandsferier

Mange velger naturligvis å bruke feriepengene på – nettopp – ferie. Men langt fra alle skal på dyre utenlandsturer.

- Som de fleste har fått med seg er vi inne i en periode der kronen er svak. Dette kan nok ha gjort at en del tenker seg litt om før de reiser til utlandet, sier partneransvarlig Omar Khan i Storebrand.

I skrivende stund koster en dansk krone ca. en og en halv norsk, mens dollaren ligger på over ti kroner, og pundet på over 13 kroner. Med andre ord: Vi nordmenn får mindre for pengene i utlandet enn vi er vant til.

- For noen kan nok dette virke dempende på reiselysten. Men dersom du avstår fra utenlandsferie i år, eller dersom du gjør andre grep for å spare penger – da bør du passe på å plassere de sparte pengene smart, så de ikke bare «forsvinner» i generelt økt forbruk, understreker Khan.

Sparekonto uten binding

Som Huseiermedlem har du tilgang til en av markedets aller beste høyrentekontoer.

- Med Huseiernes høyrentekonto i Storebrand får du en rente på 4,65 % fra første krone. Har du 500.000 kroner eller mer på konto, er renta på 5 %. Vil du plassere feriepengene trygt og smart innenfor en viss tidshorisont, er dette absolutt et godt valg, sier Khan.

Det finnes tilsvarende høyrentekontoer på markedet – men kriteriet er gjerne at du må binde pengene der en viss tid. Sånn er det ikke på Huseiernes høyrentekonto. Du kan når som helst ta ut alle pengene gebyrfritt. Eller tappe ut litt og litt når du trenger.

Det betyr at du kan sette inn feriepengene nå – og så ta dem ut for å hoppe på en ferietur i august, hvis lysten og anledningen skulle by seg.

Stor interesse for høyrentekontoen

- Vi har sett en enorm interesse for Huseiernes høyrentekonto siden vi lanserte tilbudet i oktober, sier Alfhild Krokan Heyerdahl, leder for salg og marked i Huseierne.

For langsiktig investering finnes det andre spareformer som kan gi større avkastning, men som også byr på mer risiko, påpeker hun. For småsparere som trenger en bufferkonto eller et trygt sted å sette inn et overskudd, er høyrentekontoen perfekt.

- Mange av oss vil gjerne spare – men vi vil også ha tilgang til pengene ved behov. Kanskje trenger man dem til noe uforutsett; en bilreparasjon, en vaskemaskin som må byttes – eller en restplass til Syden dersom regnet høljer ned i Norge hele sommeren. Da er det fint å kunne ta ut sparepengene helt uten gebyr, og vite at de har vokst siden du satte dem inn, smiler hun. 


Medlemsfordel

Storebrand logo

Huseiernes høyrentekonto

I samarbeid med Storebrand har du muligheten til å opprette Huseiernes høyrentekonto.

Les mer

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer