De dyreste storbankene har nå boliglånsrenter på 4,45 prosent. Velg en annen bank!

Gå til hovedinnhold

De dyreste storbankene har nå boliglånsrenter på 4,45 prosent. Velg en annen bank!

RENTEBAROMETER: Boliglånsrentene øker etter at Norges Bank satte opp renten i september. De største bankene har renter på 4,4 prosent, mens de beste bankene ligger nesten ett prosentpoeng lavere viser vårt rentebarometer for oktober.

HØYE RENTER: Boliglånsrentene i storbankene har nå passert 4 prosent og nærmer seg 4,5 prosent for de dyreste. Det finnes billigere banker - velg de!

Av: Carsten Henrik Pihl, forbruker- og kommunikasjonssjef i Huseierne

Renteøkningene fortsetter fra Norges Bank, og bankene følger etter. Rentebarometere for oktober viser at alle storbankene og de fleste småbankene har satt opp renten.

Og dessverre er det nok slik at resten av småbankene følger etter.

Beste rente på 3,61 prosent

Dermed har rentenivået nå kommet opp med de beste bankene rundt 3,61 prosent. Riktignok viser rentelistene våre under at beste bank er på 3,14 prosent, men dette er en bank som ikke har hevet renten sin ennå.

Og tradisjonelt så hever denne banken renten hver gang Norges Bank hever renten. Dermed vil nok renten heves til rundt 3,60 også for denne banken.

Det som er viktig å legge merke til er forskjellen mellom beste bank og storbankene. De dyreste storbankene har renter på 4,45 prosent! 

Det er hele 0,81 prosentpoeng over beste bank!

Dette innebærer rundt 1100 kroner i ekstra utgifter for vårt eksempellån på 2 millioner kroner etter at rentefradraget er regnet inn. Eller rundt 13.000 kroner i året.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i oktober 2022.   

 

Slik sjekker du renten din!

Pass på at rentene i rentelisten er de rentene som bankene tilbyr til nye bankkunder nå i midten av oktober - etter rentehevingen fra Norges Bank i slutten av september.

Du som har boliglån vil stort sett ha fått varsel om at denne rentehevingen gjelder for deg også, men den vil ikke tre i kraft før tidligst i starten av november.

Dette fordi bankene har seks ukers varslingsfrist fra de velger å sette opp renten til renten settes opp til deg.

Varslet får du fra banken, og det ligger stort sett i meldingsboksen i nettbanken din.

Jeg anbefaler at du tar en titt der for å se hva banken din nå tilbyr deg av rente. Hvis du nå ligger i det øvre skiktet av renter er det bare å prute og eventuelt bytte bank!

 

Fakta:

Slik pruter du på boliglånsrenten renten din!

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

Les mer: Slik bytter du bank på 1-2-3!

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 


Medlemsfordel

Par sitter foran en laptop

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer

Lad elsparkesykkelen med vett

Les mer