Beste rente på boliglån i februar: Nå er rentene stabilt høye - når kommer rentenedsettelsen?

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i februar: Nå er rentene stabilt høye - når kommer rentenedsettelsen?

HUSEIERNES RENTEBAROMETER: Det siste året har rentene steget nesten hver måned, og det har vært vanskelig å få skikkelig oversikt. Nå har boliglånsrentene stabilisert seg, men på et høyt nivå. Her ser du hvilke banker som har de beste rentene på boliglån i februar.

RENTENEDGANG? Det blir neppe rentesettelse fra sentralbanksjef Ida Wolden Bache før til høsten. Da er det september eller desember som er mest naturlig. (Foto: Norges Bank)

Av: Carsten Henrik Pihl

Rentebarometeret for februar 2024 viser at det er stabilt i toppen. Riktignok har noen av bankene på topplisten satt opp rentene, men de fleste har uendrede renter.

Dermed går det an å sammenligne de ulike bankene skikkelig. For først gang på over et år. 

Flere banker med renter under seks prosent

Rentebarometeret (se under) viser at alle på topplisten har renter under seks prosent. Har du boliglånsrente over dette, bør du altså sjekke om du kan bytte bank for å få ned rentekostnadene. For det ser ut til at denne renten blir værende en stund.

Storbankene ligger mellom 6,23 og 6,56 prosent.

Sparer du inn et halvt prosentpoeng på et lån på 2 millioner kroner, sparer du 7800 kroner i året etter skatt! Penger som hjelper på i en slunken lommebok.

Når settes renten ned?

Renten er nå på sitt høyeste, med mindre noe veldig uventet skjer. Den dårlige nyheten er at det vil ta tid før renten går ned igjen. Norges Bank har antydet at det skjer til høsten.

 

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes leder for politikk og samfunn, Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om renteøkningen i februar 2024.   

 

I Norges Bank liker de vanligvis å legge frem analyse samtidig med at de endrer renten. Denne analysen heter "Pengepolitisk rapport", og i høst skal Norges Bank legge frem denne i september og desember.

Dermed er det mest sannsynlig at renten blir satt ned på et av disse tidspunktene. Torsdag 15. februar holder sentralbanksjef Ida Wolden Bache sin årstale, kanskje vi får noen flere signaler da.

 

Slik går du frem for å bytte bank!

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

Les mer: Slik bytter du enkelt bank på 1-2-3

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand på bolig - og miljøtiltakslån. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

 

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer