Beste boliglånsrente i februar 2023: Prut på lånet - putt pengene i din lomme, ikke bankenes!

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i februar 2023: Prut på lånet - putt pengene i din lomme, ikke bankenes!

RENTEBAROMETER: Når bankene rapporterer om "rekordresultater" er det du som betaler for mye for boliglånet ditt! De gode tidene for bankene tyder på at alt for mange betaler for mye for boliglånet sitt! Her finner du de beste boliglånsrentene i februar!

TA OVERSKUDDET SELV: Når bankene får overskudd, har noen betalt for mye! Sørg for at du pruter på renten, for å få din del av bankenes overskudd!

De siste ukene har norske banker meldt om rekordresultater. Fra DNB ned til små lokalbanker har tonen vært at dette har vært et godt år for norske banker.

Samtidig blir 2023 et hardt år for norske forbrukere. Stadige nye rentehevinger i 2022 har ført til høyeste renter på mange år. Norges Bank satte opp rentene fire ganger bare i fjor høst.

Et lån på 2 millioner kroner har blitt 3500 kronere i måneden siden rentene startet å stige i september 2021.

Ny renteoppgang i mars

Norges Bank varslet i januar at neste renteoppgang antakelig kommer i mars. Inflasjonen er høy nå, så dessverre er det mye som taler for at renten skal mer opp.

Dermed er det viktig at du pruter din rente ned!

Mulig å få rente på fire prosent

Siste renteheving rett før jul fikk virkning for de fleste nå i starten på februar. Renteutgiftene er den største bokostnaden for de aller fleste, derfor er det viktig å ha et boliglån med en god rente.

Rentebarometeret for februar viser at det fortsatt er mulig å få renter lavt på firetallet. Ja under det også i en ren nettløsning som Himla Sparebank.

I motsatt ende av skalaen ligger storbankene nesten på femtallet. Det er altså nesten et prosentpoeng som skiller. Det er en ekstrakostnad på rundt 14.000 kroner i året!

De som har god egenkapitalgrad - det vil si har lån som er lavt i forhold til verdien på boligen - må passe ekstra godt på. Se i tabellen for 50 prosent av boligens verdi hvor stor forskjell det er på de beste og dårligste bankene.

Her er det prutningsrom!

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i februar 2023.    

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor er stoppekrana?

Les mer

Energieffektivisering vil koste

Les mer