5 grunner til å fylle opp BSU-kontoen

Gå til hovedinnhold

5 grunner til å fylle opp BSU-kontoen

Vi er noen måneder inn i 2019, men det er allikevel ikke for sent å fylle opp BSU-kontoen din. Her får du 5 gode tips som gjør deg til en BSU-vinner.

Tekst: Karoline Koldre. Foto: Pixabay.

Boligsparing for ungdom (BSU) er en veldig fin måte for deg som er under 34 år å spare til din første bolig på. Har du en full BSU-konto på 300.000 kroner den dagen du skal kjøpe din første bolig, stiller du mye sterkere i budrundene.

Her har du 5 gode grunner til å starte sparingen:

1. Gir fortrinn

Med BSU har du et stort fortrinn når du skal inn på boligmarkedet. For enkelte kan dette være forskjellen på om du kvalifiserer for et boliglån eller ikke. Du trenger ikke å spare et fast beløp eller maksbeløpet årlig, og pengene du setter inn er ikke bundet til bolig og sperret for uttak før ved årsskiftet.

2. Best rente

Bankene gir deg beste rente på BSU-sparing, men det er store forskjeller fra bank til bank. Du kan også flytte din BSU-konto til en annen bank hvis du ønsker det uten at det får noen konsekvenser. Husk at du skal spare i mange år, så god rente kommer godt med.

Les mer: Her er de beste BSU-rentene.

3. Få tilbake på skatten

Hvis du har skattbar inntekt, får du i tillegg et skattefradrag. Skattefradraget er på 20 prosent av sparebeløpet, det vil si 5.000 kroner i året dersom du sparer maksbeløpet. For mange kan dette være forskjell på å få igjen på skatten, kontra en kraftig baksmell.

4. Gir troverdighet

Ved å spare i BSU viser du banken din at du er flink med pengene dine. At du evner og har viljen til å spare, kommer godt med når du en gang i fremtiden skal søke om boliglån.

5. Få gevinst

Å spare i BSU er helt risikofritt, og det koster ingenting. Du er med andre ord sikret en gevinst. Husk bare at du må også betale tilbake det du har fått i skattefradrag på disse pengene hvis du bryter avtalen - altså avslutter sparingen og bruker pengene på noe annet.

Ønsker du å starte sparingen i dag? Planlegg sparingen med vår BSU-kalkulator. Du kan raskt få svar på hvor mye du må spare i måneden for å oppnå et bestemt sparemål, i tillegg til svar på hva et fast månedlig sparebeløp gir deg i sparesaldo.

 k.koldre@huseierne.no 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer