Slik får du ned boliglånsrenten

Gå til hovedinnhold

Slik får du ned boliglånsrenten

Huseiernes Landsforbund har nå laget et standardbrev som du kan sende til banken din for å kreve at de setter ned boliglånsrenten.

GODE TIDER: Mange banker har brukt tiden med lave renter til å bygge seg opp egenkapital. Du burde som trofast kunde sørge for at du får lavere rente på boliglånet ditt i slike tider.

Tekst og foto: Linda Ørstavik Öberg.

På bakgrunn av den ferske rapporten fra Oslo Economics som viser at utlånsmarginene på boliglån har vært høyere de siste årene enn tidligere, så mener Huseiernes Landsforbund at du har gode muligheter til å forhandle ned renten på boliglånet ditt.

En besparelse på 4000 kroner i året er mye, og bankene som har fått økte kapitalkrav fra myndighetene har vært heldige som har fått kravene i en tid med synkende og lav rente. Mange tenker kanskje ikke over kostnadene ved boliglånet like mye i tider hvor renta er lav, og dette benytter bankene seg av.

Sterke og trygge banker er viktig, men HL mener at økte utlånsmarginer og økte overskudd også burde komme boliglånskundene til gode i form av lavere renter.

Det er viktig at du som kunde legger press på banken din. Så vi anbefaler deg å kreve lavere rente, og bytte bank hvis du ikke blir hørt. Det er det eneste språket bankene skjønner, og det er en fin måte for deg som kunde å bruke forbrukermakten din på. HL har derfor laget et standardbrev som du kan sende til banken din, så det blir enklere for deg å nå frem.

Last ned standardbrevet her

Det er nettopp lojale lånekunder, og ikke bankene, som har fått regningen for det økte kapitalkravet.

- Rapporten viser at det er kundene som har betalt for at bankene innfrir myndighetenes strengere kapitalkrav. Bankeierne, som i samme periode har opplevd en eventyrlig verdistigning, har sluppet å bidra. Nå må lånekundene få noe. Boligrenten må ned, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseiernes Landsforbund.

Huseiernes Landsforbund anbefaler deg også å sjekke om din boliglånsrente er konkurransedyktig i Finansportalen.

linda@huseierne.no

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer