Rydding mot brann

Gå til hovedinnhold

Rydding mot brann

Søppelkassen kan friste en brannstifter. Vi gir deg enkle tiltakene mot brann i boligblokker og bygårder.

I løpet av natt til søndag ble seks branner påsatt i Oslo. Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen for ugjerningene, og eksperter frykter at de mange ildspåsettelsene kan ha en smitteeffekt. Politiet jakter nå på en eller flere gjerningsmenn.

Rydd i oppgangen

Det kan være vanskelig å sikre seg mot ildspåsettere, men et av de viktigste sikkerhetstiltakene mot påsatt brann i en bygård eller et større bolighus er en ryddig oppgang.

- Søppel og annet brennbart materiale i oppgangen er lett tilgjengelig opptenningsmateriale for en brannstifter, sier sivilingeniør Thor Adolfsen i Norsk Brannvernforening. Spesielt i området rundt postkassene kan det i mange tilfeller ligge mye papir og slenge. Får man dette unna, er man litt tryggere, mener Adolfsen.

Lås papircontainerne

Et annet område der det er viktig å holde orden, er rundt søppeldunker og papircontainere. Ulåste papricontainere kan være en brannfelle, påpeker Adolfsen.

- Dersom noen er ute etter å skape problemer, kan en overfylt, ulåst papircontainer gi dem akkurat det de trenger for å realisere planene sine, sier han.

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer