Finner brudd på kabler

Gå til hovedinnhold

Finner brudd på kabler

Du trenger ikke rive opp hele gulvet selv om varmekablene ikke fungerer som de skal.

I motsetning til et vanlig kamera, registrerer et termografiapparat temperaturen på det som blir tatt bilde av. Teknikken blir ofte brukt til å finne lekkasjer og utettheter i hus, men kan også brukes til å undersøke det elektriske anlegget.

Sverre Heltvedt i All Tech Termografi får stadig oppdrag fra fortvilte huseiere med varmekabler som ikke fungerer.

- Mange av oppdragene jeg får er knyttet til tilstandskontroll av det elektriske anlegget og feilsøking på varmekabler. I mange tilfeller er feilene så alvorlige at de i verste fall kan føre til brann, sier Heltvedt.

Skal du gjøre store endringer i boligen, og har varmekabler eller vannbåren varme i gulvet, kan det også være en god idé å bruke termografering til å finne ut hvor kablene eller rørene til det vannbårne anlegget ligger. På den måten kan du unngå å ødelegge noe hvis du for eksempel setter opp en ny vegg. Det skal ikke mye til før en spiker eller et bor kommer for langt ned og kortslutter anlegget eller fører til en alvorlig lekkasje.

- Mens noen velger å være forberedt når de skal gjøre slikt, er det andre som satser på at det går greit. Dessverre er det ikke alltid det går så bra. Blir gulvet sjekket i forkant, unngår man å gjøre slike feil, sier Heltvedt.

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer