Bengalack kan brukes på tre

Gå til hovedinnhold

Bengalack kan brukes på tre

Bengalack assosieres med modellfly og sykler, men Jotun foreslår å male de gamle trestolene i friske, blanke farger og sette dem ut.

 

De gamle trestolene du ikke vil ha inne lenger kan males med emaljelakken og settes ut isteden. Det er en klar trend at vi går fra ”bruk og kast” til ”holdbarhet og vedlikehold” hevder Jotuns fargesjef Lisbeth Larsen i en pressemelding, og foreslår å male trestolene med Bengalack i friske farger.

In å være ute

Produktsjef Tove Fevang i Jotun forteller at Bengalack kan påføres som vanlig maling.
– Behandlede møbler må først vaskes med kraftvask, før man påfører Bengalack Metallgrunning og så til slutt strøkene med Bengalack. Bruk av Bengalack gir glatte blanke overflater, og gir en hard, fin og robust film, sier Fevang.
Hun innrømmer imidlertid at den ikke er mer holdbar enn vanlig maling, og at malingsstrøkenes levetid avhenger av måten møblene er oppbevart på.

- Men Bengalacken er veldig dekorativ, avslutter hun.

Viktig å vite

Det er allikevel viktig å vite at det løsemiddelbaserte produktet ved fordampning kan forårsake døsighet og svimmelhet, og at det derfor er nødvendig å jobbe i åpne ventilerte rom. På Jotuns sider ser vi at Bengalacken klassifiseres som miljøskadelig etter EU direktiver.

Etter jobben

Etter at malerjobben er gjort må den brukte white-spiriten og restene av malingen leveres ved spesialmottak. De fleste bensinstasjoner tar imot slikt avfall avgiftsfritt og sørger for å bringe det videre til spesialmottaket for videre trygg behandling.

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor er stoppekrana?

Les mer

Energieffektivisering vil koste

Les mer