Norges dyreste studenthybler

Gå til hovedinnhold

Norges dyreste studenthybler

Studentene i Drammen må ut med mest for en hybel.

MYE Å SPARE: Hvis du er heldig å kapre de billligste boalternativene, så er det mange tusenlapper å spare.

Studenttorget.nos studentboligindeks for 2013 viser store prisforskjeller på studentsamskipnadenes studentboliger i de 43 norske studentbyene.

Totalt vil en masterstudent i Drammen måtte betale hele 156.000 kroner mer i løpet av studietiden enn studenter i Oslo hvis man sammenligner de billigste alternativene, skriver nettiden.

Best ut

Drammen er med andre ord studentbyen med Norges dyreste studenthybler, og her må studentene betale nesten tre ganger så mye for å bo som studentene i Evenstad hvor man finner den billigste prisen.

Det varierer veldig hvor mange du må dele bad og kjøkken med, og soverommene har også ulike størrelser over hele landet.

I Evenstad må du betale 1600 kroner for et 6 kvm stort soverom, samt at du må dele bad  og kjøkken med 5 andre.

I Drammen må du ut med 4740 for en hybel på 19,4 kvm, men her har du også eget bad og kjøkken.

Billig i de store byene

Indeksen viser at det er mulig å bo billig i de store byene.

Oslo kommer på en tredjeplass av de 43 byene med en pris på 2132 kroner, men du må da være forberedt på å dele bad med 8-9 andre, samt kjøkken med 22-23 andre.

I Bergen som havner på en femtendeplass er minsteprisen 2755 kroner i måneden, og Trondheim havner på en åttendeplass med sine 2520 kroner.

Stavanger ligger på trettendeplass med 2700 kroner i måneden.

Viktig er det å tenke på at indeksen ikke tar høyde for hvor vanskelig det faktisk er å få studenthybel i de fleste studentbyene, og dermed også meget vanskelig å kapre de gunstigste alternativene.

Eget soverom

Prisene er hentet inn 30.-31. juli 2013 og gjelder for høstsemesteret 2013.

Studentboligindeksen viser prisene på billigste studentbolig/hybel som tilbys av studentsamskipnader og skoler i Norges 43 studentbyer. 

Kriteriene for boligene i indeksen er at studentboligen skal ha et eget soverom, tilgang til kjøkken og bad, samt ha strøm og internett inkludert i leien.

Hele indeksen kan du se på studenttorget.nos nettsider.

loo@huseierne.no

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor er stoppekrana?

Les mer

Energieffektivisering vil koste

Les mer