Ny nettside om strømpriser

Gå til hovedinnhold

Ny nettside om strømpriser

En ny nettside, som skal gjøre det lettere å sammenligne og bytte strømleverandør, er lansert.

Betaler du for mye for strømmen? Sjekk Forbrukerrådets nye oversikt og bli klokere.
Betaler du for mye for strømmen? Sjekk Forbrukerrådets nye oversikt og bli klokere.

Nettsiden heter strompris.no og er kommet i stand for å gjøre det lettere for forbrukere å få en slags oversikt over strømmarkedet her i landet. En undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at to av tre sjelden bytter strømleverandør, og dermed sannsynligvis betaler mer enn de behøver for strømmen.


Les mer om strøm og boligøkonomi her >>>>

- Dette er en fornying og videreføring av den gamle oversikten Konkurransetilsynet hadde i sin tid, forklarer kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet Henrik Ebne.

Den gamle oversikten ble verdiløs da det etter hvert ble en rekke strømleverandører som snodde seg unna innrapportering til tilsynet, og til slutt var det under halvparten av alle strømavtalene på markedet som kom med i oversikten.

Nå er det foretatt en opprydning, forklarer Ebne.

- Vi fikk i oppdrag fra Olje- og energidepartementet å lage en ny, forbrukervennlig strømoversikt. En ny forskrift har kommet på plass, som har gjort markedet mer oversiktlig; nå må alle strømleverandører oppgi all informasjon om alle strømavtaler til oss i Forbrukerrådet, slik at vi til enhver tid kan holde informasjonen på strompris.no oppdatert, sier Ebne.

Han er for øvrig rimelig kritisk til måten strømselskapene prøver å selge inn sine produkter på.

- Det er ikke til å komme fra at mange av disse «prisgarantiene» ikke betyr annet enn at du garantert betaler for mye for strømmen din, sier han.

På den nye nettsiden skal du, i tillegg til å sammenligne priser, også enkelt kunne krysse av for den avtalen du ønsker, og be kraftselskapet bytte avtale for deg. I tillegg kan du huke av for om du bare ønsker strøm som garantert kommer fra fornybare kilder, som vind- eller vannkraft.

Les mer om strøm og boligøkonomi her >>>>

Mer fra Huseierne

Se alle artikler